Győzike apját kilencéves per után több millió forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság. Az adócsaló a pénz- vagy a börtönbüntetés közül választhat.

Idősebb Gáspár Győzőt adócsalás elkövetésében másodfokon is bűnösnek találta a balassagyarmati bíróság, így 2 millió 880 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte. Győzike szerint apja ártatlan, de azért kezességet vállal érte, hiszen kilenc éve, amióta az eljárás folyik ellene, nem kapott munkát.

A Nógrád-szerte ismert vállalkozót ÁFA-, társasági adó- és személyi jövedelemadó, TB-, egészségügyi-, munkaadói és munkavállalói járulék csökkentése, valamint számviteli fegyelem megsértése miatt vonták felelősségre. A Blikk 2005-ös információi szerint a roma showman apja 116 millió, jelenlegi hírei szerint "csak" 80 millió forintot felejtett el kifizetni az adóhatóságnak. A Színes Bulvár ezzel szemben 120 millió forintról tud.

Az 53 éves vállalkozót elsőfokon 2003-ban ítélte el a bíróság, akkor közel egymillió forint pénzbüntetést szabtak ki rá. A pert követően mind az ügyészség, mind Gáspár Győző ügyvédje fellebbezett. Az előbbi szigorúbb pénzbüntetést, az utóbbi a vádlott felmentését kérte.

A bíróság azonban, aminek a tíz évvel ezelőtt elkövetett bűntettről lévén szó, az akkori hatályos törvényeknek megfelelően kellett eljárnia, újra bűnösnek találta a vállalkozót. Büntetése 360 napra napi 8000 forint, vagy ugyanennyi fogházban eltöltött idő.