horoszkóp

Görög Zita tovább keresi az igazit

dns
2005.01.06. 16:03
Az Underworld második részében Görög Zita újból életre kelti a másodpercek alatt széttépett Ameliát, de kapcsolatát Chris Kramer színésszel nem sikerült tartóssá tenni. A reménybeli színésznőt a karácsony előtti kanadai élményeiről kérdeztük.

"Bárhol is dolgoztam a világon, a legizgalmasabb helyek mindig a sminkszobák voltak. A sminkesek, a maszkmesterek, és fordászok mindent tudnak a filmszínészekről, és első kézből szállítják a pletykákat. Akikkel most dolgoztam, évtizedek óta egy csapat. Tőlük tudom többek közt, hogy Robert de Niro például utálja, ha valaki a hajához ér" - kezd bele kanadai élménybeszámolójába Görög Zita, aki nemrég Len Wiseman Underworld - Evolution című filmjének forgatásáról tért haza.

Az amerikaiak kérték

#alt# Az első rész javát Budapesten forgatták, amelyben Bolla Sándor Rigel-alakításán kívül rengeteg magyar statiszta és hazai szakember is dolgozott. Ezúttal azonban egyedül Görög Zitát hívták vissza.

A Megasztár műsorvezetőjét ugyanis az amerikai rajongók szavazták vissza a film második részébe, amely az első film előzményeiről szól. Görög Zita elmondta, a rendezőt sokan nyaggatták, hogy mutassa be Ameliát. Ezután a gyártás úgy döntött, a folytatásban nagyobb szerepet kap a szétcincált vámpír-királynő.

"Ameliának mindenkit le kellett kaszabolnia. Vágtázunk lóháton, épületeket gyújtunk fel. Nagyon élveztem a munkát. Amikor visszanéztem, alig akartam magamra ismerni ebben a szerepben" - nevet Görög Zita. Az arcán a forgatások előtt legalább két órán át dolgoztak a sminkesek, lefehérítették, és vérszívó imidzsét sárga kontaktlencsével és hosszú szemfogakkal toldották meg.

Jéghideg és vérfarkas

"Gyönyörű helyen forgattunk. A szállásuktól mindennap kora délután indultunk a hegyekbe a szerpentineken át. Amikor besötétedett, elkezdünk forgatni, és hajnalig dolgoztunk. A főszereplő Kate Beckinsale-el nem nagyon találkoztam, de a filmben Marcust alakító Tony Currannal jóban lettem. Nemcsak a színészektől, a stábtól is sokat tanultam" -mesélte a modell, aki bevallotta, főleg akkor izgult, amikor a közeliket vették fel, és látta, kétszázötven szakember egyedül rá figyel.

A stáb a lehető legjobban próbálta kihasználni az időt. Eredetileg a szereplőknek nem is lett volna szabadideje. Egy-két nap csúszás azonban adódott, mert a farkasemberek jelenetét nem sikerült időben felvenni.

Chrissel nem lett tartós a kapcsolat

"Addig szünetem volt, és Chris Kramerrel csavarogtunk Vancouverben. Ő az, akivel a sajtó összehozott, miután elutaztam. Azt olvastam magamról, hogy megtaláltam az igazit. Nem, Chrisben és bennem sajnos nem volt sok közös tulajdonság" - mondta az Ameliát alakító reménybeli színésznő, akit arra kértünk, ezt a gondolatát fejtse ki bővebben.

Görög Zita egyszer már szakított az Alan Delon-emlékfrizurás kanadai színésszel. Ezúttal arról beszélt, szeretett volna egy újabb esélyt adni neki, noha érezte, a második forduló sem hozhat túl sok eredményt. Mindenesetre jól érezték magukat együtt.

Paprikás csirke és remények

"Néhány nevezetességet meg tudtunk nézni a szabadidőmben. Találtam pár hangulatos helyet, de ami a kanadai ételeket illeti, borzalmasak. Egy idő után már csak a Budapest Caféban ettem, ahol legalább a csirkepaprikás istenes volt" - mondta Görög Zita.

A modell karácsony előtt hazautazott, és a Velvetnek elárulta, komolyan foglalkoztatja a színészi pálya. Emlékeztettük az el nem készült Játszd újra, Mozart című filmre is, amelyiknek másik főszereplője Bódi Sylvie lett volna.

"Régóta tudtam, abból csak egy kínos komédia lehet, ha két amatőrre terveznek egy filmet. Sosem gondolkodtam komolyan erről az ötletről, de még az után is reklámozták a nevemmel, hogy kiszálltam. Most egy új forgatókönyv érdekel. Szerepet kaptam egy nagyszabású külföldi produkcióban. Kulcszerepem lesz, de erről még nem árulhatok el többet" - mondta lelkesen Görög Zita.