horoszkóp

Növesztik a botrányt Hajdú Péter valóságshow-ja körül

2008.06.11. 12:11
Salamon András rendező úgy sejti, Hajdú Péter, aki a Story TV-n hajléktalanok főszereplésével készülő valóságshow-t tervez indítani, ellopta korábbi ötletét. Hajdú szerint ilyenről szó sincs, a realityt már az ATV-nél is meg akarta csinálni. A műsor egyik szakértője Bakács Tibor, akit Fiala János ekézett egy rádióműsorban, amiért elvállalta az erkölcstelen műsorhoz a felkérést. Bakács szerint nem Fiala a legmegfelelőbb ember, ha erkölcsökről kell beszélni.

Salamon András 2007-ben Restart néven levédetett egy reality ötletet, amiben hajléktalanokat, munkanélkülieket, romákat és súlyos szociális hátránnyal élőket próbálnak meg visszasegíteni a munkába. Hajdú Péter hasonló műsort tervez indítani a Story TV-n.

Salamon elmondta a Borsnak, hogy az MTV-vel formátumfejlesztési megállapodásuk van, és decemberben indítanák az egy éven át tartó forgatásokat. Salamonék dokumentumfilmekben mutatnák be a visszailleszkedési folyamatot. Külföldi és hazai tapasztalatokra építve, számos szakemberrel megtámogatva képzelik el a műsor felépítését. Salamontól nem áll távol az irónia sem. Hajdúról csak ennyit mondott a lapnak: „Hajdú Pétert nem ismerem, műsorait nem szoktam nézni. Úgy hallom nagy szociális érzékenységgel elkészített dokumentumfilmjeivel szerzett nevet magának a szakmában”.

A rendező szerint feltűnően sok a hasonlóság az ő ötlete és Hajdú Péter realityje között. Hajdú Péter ezzel szemben viszont azt állítja, hogy egy újságíró barátjával már két évvel ezelőtt kitalálták a hajléktalan valóságshow-t, csak az ATV-nek, ahol Hajdú dolgozik, nem volt elég pénze egy ilyen műsor beindításához. Hajdú nem reagált Salamon humorára, de a lopás vádja felháborította: „Kikérem magamnak, hogy elloptam más ötletét! Mit képzel ez az ember? Jó, hogy nem azt mondja, hogy ő találta ki a Heti Hetest!”.

Hajdún és Salamonon kívül Bakács Tibor és Fiala János is egymásnak esett a műsor érdekében. Fiala János a Pont FM rádióban kikérte magának, hogy a hajléktalanokat ilyen helyzetbe hozzák, többször az állatokhoz hasonlította a műsor leendő szereplőit – írja a Blikk. Bakács Tiborral pedig az volt Fiala problémája, hogy egy ilyen műsorhoz szakértőként adja a nevét.

Bakács ezután betelefonált a rádióba és afelől érdeklődött, hogy kinek mi köze van ahhoz, amit csinál. Bakács azt mondta, el tudja dönteni magától, hogy mi az, amit még elvállal, és mi az, amit már nem. Ha ebben a műsorban számára vállalhatatlan dolgok lesznek, akkor azokhoz nem fogja a nevét adni.

Fiala viszont nem tágított, azt mondta, ő dolgozott hajléktalanokkal, szerinte kezelhetetlenek, és nem tudják majd megakadályozni a műsorban, hogy lopjanak, vagy igyanak. Bakács erre annyit mondott, részt vett a castingon, tudja, hogy kikről beszél. Majd azzal fejezte be a beszélgetést, hogy azt mondta Fialának, hogy talán nem neki kéne erkölcsi ítéleteket hoznia, aki Bakács szerint fehérgalléros bűnözőkkel ül le egy asztalhoz.