horoszkóp

Sarka Kata megúszta az utazási cég csődjét

2007.11.16. 17:05
A Malda Tours csődje majd kétszáz magyart érint. Az egyiptomi utazásokat értékesítő iroda egyik pillanatról a másikra jelentette be, hogy tönkre ment. Azok az utasok, akik már a célállomáson vannak, "csak" a hazautazásuk miatt aggódhatnak. Kivételt képez ez alól Hajdú Péter barátnője, Sarka Kata és annak családja, mert a műsorvezetőnek felajánlotta egy konkurens utazási iroda, hogy térítésmentesen hazaszállítja a pórul járt családot.

Hajdú Péter szerdán tért haza Egyiptomból, míg kedvese, Sarka Kata Hurghadában maradt családjával. A most éppen szerelmespár még vasárnap indult útnak, de mivel Hajdú csak később csatlakozott a családhoz, más utazási irodát választott. Szerencséjére. A Best Reisen-nel utazó Hajdút az iroda értesítette a Malda Tours csődjéről és felajánlották, hogy térítésmentesen hazahozzák a kint rekedt hozzátartozóit a tervezett időben, azaz vasárnap.  

"Sarka Kata nagyszülei az utazást aranylakodalmukra kapták ajándékba, ezért is kínos lett volna, ha kint rekednek" - mesélte Hajdú Péter a Velvetnek. Sarka Kata celeb kedvesének köszönheti, hogy megússza az ilyenkor szokásos kálváriát. A Hurghadában veszteglő magyarokat, - akiknek a száma eléri a 170 főt is - információink szerint az Atlasz Biztosító szállítja majd haza, de a Best Reisen is felajánlotta az üres helyeit a gépükön.

Egyik pillanatról a másikra ment tönkre

A Malda Tours nem tudja elvinni utasait Egyiptomba, sem Sharm-el-Shaik-re, sem Hurgadára - közölte az utazási iroda magát megnevezni nem akaró munkatársa az MTI kérdésre pénteken, miután a távirati irodának  sem az irodavezetőt, sem a tulajdonost nem sikerült elérnie. Az egyiptomi utakat szervező Malda Tours biztosítója a QBE Atlasz Biztosító, amelynek utasbiztosítási értékesítési igazgatója, Horváth Péter az MTI-nek elmondta: már szervezik a mintegy 170 utas a hazaszállítását, akiket az utazási iroda nem képes hazahozni. Délután Horváth Péter még úgy nyilatkozott, nem kaptak hivatalos értesítést az utazási irodától arról, hogy nem tudják hazahozni az utasokat. Az utazási iroda esti közleménye már azt tartalmazta, hogy a cég értesítette a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalt és a QBE Atlasz Biztosítót, hogy feloldják a vagyoni biztosítékot, amelyet az utasok kártalanítására fordítanak és arra, hogy hazahozzák a kintlévő közel 180 utasukat.

A Malda Tours megkezdte a 100 kiutazó utasának értesítését arról, hogy nem tudja őket elutaztatni - mondta az utazási iroda munkatársa - az MTI kérdésére. Az utazási iroda közleményében hangsúlyozza, hogy rendelkeznek a megfelelő vagyoni biztosítékokkal, amelyek a hasonló helyzetek költségének fedezetét hivatottak előteremteni, ahogyan ezt a magyar turizmustörvény szabályzata kimondja. A biztosítónál 40 millió forintos vagyoni letétjük van. A közlemény szerint 2007. november 16-án a cég nem tudta kifizetni a Hurghadára, s Sharm el Sheik-re szervezett charter bérleti díját "a cégnek szándékában állt repülni és folytatni tevékenységét, de számos tényező miatt ez sajnos lehetetlenné vált" - áll a közleményben.