horoszkóp

Nyolcadikos Britney legnagyobb hazai rajongója

2007.03.19. 21:03
Britney Spears magyar rajongói a végsőkig kitartanak az énekesnő mellett. Hajni és Merci nem szereti, ha reppel, vagy őrültségeket csinál. Szerintük még van esélye a visszatérésre, de ahhoz jól kell viselkedni.

Magyarország legelszántabb Britney Spears csodálóját kerestük fel, hogy megértsük a rajongás miértjét, és annak határait. Meglepődésből kevés jutott, viszont annál többet tudtunk meg a mai fiatalokról mi, felnőttek.

Az www.4everbritney.gportal.hu oldal szerkesztői Merci és Hajni. Merci Orosházán, Hajni Budapesten lakik. Mikor útnak indultunk Hajnihoz, egy külvárosi lakótelepi lakás képe lebegett szemünk előtt, de erre rácáfolt a kertvárosi nyugalom és a polgári miliő. "Ketten csináljuk ezt a weblapot, interneten keresztül tartjuk a kapcsolatot, de telefonálunk is néha, meg közös az adminunk meg az emailünk. Leginkább chaten kommunikálunk. Személyesen először a tévében találkoztunk, mikor a Mokkába hívtak minket, mert Britney leborotválta a haját. Előtte és azóta is, körülbelül harmincan olvasnak naponta. A látogatottságunkon nem mérhető, ha valami baj történik Britney-vel"- mesélte nekünk Hajni, aki jelenleg nyolcadik osztályos tanuló.

Fotó: Egyed Péter

Miért pont Britney?

"Ő az egyik kedvencünk. A hangja és a mozgása megtetszett, ezért választottam őt. Három éve kísérem figyelemmel a karrierjét, de volt olyan időszak, mikor kevesebbet foglalkoztam vele." Mikor Hajnit arra próbáltuk rávenni, hogy fejtse meg a nagy rejtélyt, hogy szerinte miért jutott ide az énekesnő, nem gondolkodott sokat. "Valószínű, hogy a sajtó és a pasijai tették tönkre. Már rég nem a zenéjével, hanem a botrányaival foglalkoznak." Hajni kora ellenére, vagy éppen amiatt már tisztában van a leszbikus szerelemtől a drogok használatán át mindennel, így nem érték felkészületlenül Spears botrányai. Felvilágosító órák keretében már hatodikban és hetedikben elmesélnek nekik mindent.

Hajni latolgat

"Vagy megőrült és ennyi volt a karrierjének, vagy talpra áll. Ha a rosszabbik esetet vesszük, akkor is kiállok mellette, és egy jó darabig megmarad a honlap. Ha meghal, akkor is." Hajni hírforrásnak leginkább a magyar nyelvű oldalakat használja. De volt, ami még őt is váratlanul érte: "Mikor címlapon volt, hogy Britney kopaszra borotválta magát, néztünk egy nagyot. Úristen - mondtuk - Tönkretette a sajtó vagy valami."

Két táborra biztosan lehet osztani az embereket: vannak akik szeretik Britneyt, és vannak, akik utálják. "Az iskolákban megint a rock hódít, Britney már nem annyira menő" - tudtuk meg Hajnitól. "Ez csak egy rajongói oldal, de volt már olyan, hogy majdnem összevesztem rajta az egyik barátnőmmel. Más volt a véleményem, mint neki. Volt egy Britney paródia, amit elküldött nekem, és mondta, hogy nagyon vicces, mármint ahogy kicsúfolják őt. Ezért elgyengült a barátságunk, de aztán természetesen kibékültünk, mert lehet más véleménye, mint nekem."

Példakép, de mitől?

"A hangja és a mozgása miatt" - hangzott egyértelműen a válasz. "Bárhova viszi az élet, valószínű, hogy kitartunk mellette. Már tíz éves korában befutott, amikor én még nem is éltem. Az első számát amint meghallottam, megszerettem. A szüleim nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy mit szeretek, de mikor mondtam nekik, hogy mi történt Britneyvel azt kérdezték: megbuggyant?" Hogy rajongása mennyire nem feltétel nélküli, arról a következő sorok árulkodnak: "Amelyik számban alig énekel, azt nem nagyon szeretem. Ha behív egy reppert, az sem az én stílusom, mert abból nem is derül ki, hogy milyen jól hangja van. Viszont a Madonnás duó nagyon tetszett."

Sokan a régi Britney szeretik

"Külsőre akartam már hasonlítani Britney-re, de odáig nem jutottam, hogy ezért tegyek is valamit. Úgysem sikerülne, maximum a hajammal lehetne valamit kezdeni. Arra nem gondoltam, hogy szimpátiából leborotválom a hajam. Addig volt minden rendben, amíg meg nem született az első gyereke. Akkor indult el a lejtőn. Még Paris Hiltonra is haragudtam, hogy elviszi bulizni, meg leitatja, mert szerintem egyedül nem ment volna el. Én Britneyt védem automatikusan. A meztelenkedésről meg annyit, hogy majdnem minden sztár megteszi egyszer. És igen, még van esélye visszajönni. Ha nem csinál ilyen őrültségeket.".