Hajós András mostanában éjszakánként rejtélyes műsorötletekről tárgyal, Londonban nemrég találkozott Tony Blairrel és a Westlife énekesével, sokat villamosozik és beleolvadt a városi legendák szövedékébe.
"Jelenleg elkeseredett vagyok és nincs kedvem televíziózni, legalábbis nem a kamera előtt állva"- nyilatkozta Hajós András az Index munkatársának, nem sokkal azután, hogy megszűnt a Késő este Hajós Andrással című műsor. "Most nem vagyok elkeseredve, mint ahogy nem is ígértem, hogy örökre elkeseredett leszek" - jegyezte meg a showman a Velvet érdeklődésére, majd a továbbiakban felvázolta jó közérzetének egymástól eltérő okait.

Jövő: Szupertitkos műsorötletek

A jelenleg showmani szerepében pihenőn lévő Hajós a korábbi műsorait is gyártó Filmimpex-szel kidolgozott néhány műsorötletet, melyek "egy-két csatornánál már bent vannak". Puhatolódzó kérdésünkre csak annyit árult el, hogy éjszakánként lefüggönyözött konflison a margitszigeti nagyrétre viteti magát, ahol bekötött szemmel és elváltoztatott hangon, kezében C&A feliratú szatyorral nagy és fontos emberekkel tárgyal. Az ügy diszkrét jellegét felismerve úgy döntöttünk, saját biztonságunk érdekében nem firtatjuk jövőre irányuló terveit.

Jelen: interjú, tömegközlekedés, Emil.Rulez

Tekintse meg képeinket!
Inkább rátértünk a jelenre, hiszen a művész jó közérzete minden bizonnyal nem csupán a titkos, ám szép kilátásoknak köszönhető. "Hihetetlen mennyiségű interjút adok" - jellemezte mindennapjait a médiasztár. "Megfigyeltem, hogy minden megszűnő műsorom után duplájára nő az érdeklődés körülöttem, mely időnként a kárörvendés határát súrolja."

Hajós alakja már-már beleolvadt a városi legendák hiedelmekkel és valósággal tarkán átszőtt világába: a szövedékben cirkáló feljelentőink a legkülönfélébb helyeken és cselekedetek közben vélik megpillantani őt. Hívásunkat is épp egy villamosról leszállva fogadta, így joggal merült föl bennünk a gyanú, hogy amellett, hogy Hajós mindenütt ott van, sokat közlekedik is. "Valóban sokat mozgok ide-oda, szeretek tömegközlekedni" - mondta - "s miután családunk autóját a feleségem és a gyermekeim lefoglalták, én rendszerint gyalog vagy taxival járok."

A jelenhez tartozik még az Emil.Rulez zenekar is, ahol Hajóst sokkal inkább Winklernek hívják: zenekarával mostanában "annyit próbál, amennyit csak lehet" és a szabadtéri szezon kezdetének köszönhetően egyre többet koncerteznek is.

Múlt: Tony Blair kézfogása és a Present Perfect

Hajós András a csatlakozás előtti hetet Londonban töltötte, ahol a magyar média képviseletében a Gondolatok Sugárútja elnevezésű protokolláris-szakmai rendezvényen vett részt. A küldöttség többi tagjával együtt megjelent Tony Blairnél egy csatlakozást ünneplő partyn, ahol nyolc új EU-tagország különféle területről érkezett fiataljait köszöntötte az angol miniszterelnök.

"És akkor jöttünk mi, a tehetséges fiatalok. Esetemben a tehetségest nem is vitatom, a fiatalt már igen, bár negyven év volt a korhatár és ebbe én még beleférek. Tony Blair mindenkivel kezet fogott, bár az én személyes kézfogásomat nem úgy kell értelmezni, hogy ő erre örökké emlékezni fog" - mondta egészséges önértékeléséről ismert műsorvezető, aki bevallotta, hogy bár nem vitattak meg minden lényeges kérdést, néhány percig elcsevegtek. Mint mondta, az eseményen rajtuk és a politikusokon kívül részt vettek híres emigránsok, ismert színészek, neves topmodellek és a Westlife egyik énekese is.

Ott-tartózkodásának hátralevő idejében Hajós meglátogatta a Chanel 4 és egyéb tévétársaságok vezetőit, nyilatkozott a BBC-nek, rádiós műsort vezetett az FCUK divatmárka rádióstúdiójában, ahol "jól belegabalyodott a present perfectbe", melynek használatával - ahogy a Velvetnek elárulta - nem könnyű szórakoztatónak lenni.

Híresember-lét családi séta közben

Végezetül egy, az időfelosztás mentén kialakított kategóriák egyikébe sem besorolható jelenségről faggattuk a zenészt, vagyis arról, hogy mennyire terhes a híresember-lét. "Hazudik, aki azt mondja, hogy idegesítő. Amikor felismernek, arra szoktam gondolni, hogy jó érzés, persze mindig megfordul a fejemben, hogy csak azért szúrnak ki, mert két méter magas vagyok és száz kiló."

Végezetül hozzátette, hogy csak akkor zavarja a népszerűség, ha épp gyerekeivel sétál. "Ekkor ugyanis nem tudom eldönteni, hogy az autogram-kérőnek mondjam azt, hogy elnézést, majd máskor, vagy a gyerekeknek, hogy várjanak egy kicsit. Még nem jöttem rá, hogy mit kell ilyenkor csinálni, ezért általában csak hebegek-habogok."