horoszkóp

Halász Gábor nem akar a 'média vagánya' lenni

dns
2004.09.22. 13:20
Bárhogy is gondolkozik a jövőben a TV2, Halász Gábort érzelmileg nem érinti. A Lazac című reggeli magazin megszűnése óta a volt műsorvezető egy cég kommunikációját intézi, egy vidéki színtársulat művészeti vezetője, és producernek készül.
Lelépni a képernyőről

"Mindig vonzott a televíziós pálya. Leírhatatlanul jobb élő műsort vezetni, mint szalagra dolgozni - kezdte Halász Gábor, akit a Barátok közt című sorozatban eltöltött öt év után kértek fel a Lazac című reggeli műsor vezetésére.

"Különösen szerettem Juhász Árpi bácsival folytatott földrajzi témájú beszélgetéseinket. Érdekel a színház, a technika, az orvosi rovatok. Bevallom, jólesett kötekedni gyógyászati, kozmetikai csodamódszerek képviselőivel" - emlékezett vissza a műsorvezető a lazacos időkre. Hozzátette, sajnálja, hogy a műsorban kerülni kellett a közéleti és politikai kérdéseket.

Érzelmileg nem érinti

Halász Gábor
A TV2 reggeli műsorát egyszerűen próbatételnek fogta fel. Szerinte ugyanis bármiről, bármikor, bárkivel tudni kell beszélgetni. A műsor szeptemberi megszűnése nem törte le, és az sem jelent különösebb gondot, ha munkaadója nem keresi meg újabb ajánlattal.

"A továbbiakban bárhogy is gondolkodik bennem a TV2, érzelmileg nem érint. Csak értelmes és újszerű dolgok érdekében szeretnék képernyőn maradni. A zsákutcákat szeretném elkerülni. Kollégáim lépéseiből tanultam" - zárta rövidre az egykori műsorvezető, aki neveket és példákat nem akart említeni. Szívesebben beszélt arról, a televíziózásban mely témák érdeklik.

"A nem mindennapi emberek, megdöbbentő, tanulságos esetei izgatnak; az interjúk, portrék, és a furcsa képi világ." - mondta Halász.

Unalmas a talk show-recept

"A talk show receptek kopírozása lerágott csont. Van néhány sikertéma, amin évek óta több csatorna is egyszerre rágódik. Csak a kérdezgetők változnak. Ilyenkor jut eszembe, hogy hova tűnt Kepes, Hajós? Én ragaszkodnék hozzájuk, ugyanis ezek az arcok határozhatják meg egy televíziós társaság valódi értékét" - folytatta Halász Gábor, aki azonban már nem csupán televíziózásban gondolkodik.

"Jelenleg egy nagy cég kommunikációs munkáját segítem. Emellett folytatom a főiskolát, ahol többek közt közgazdaságtant tanulok. Három országos rendezvény főszervezését vállaltam el. Van egy örömteli munkám is: egy apró színtársulat művészeti vezetésébe kezdtem, ahol nagyszerű produkciók születnek, távol Budapesttől" - fejtette ki.

A tévés a filmkészítéshez is szorosan kötődik. Több forgatókönyvet is írt az elmúlt években, de néhányat közülük - pestiesen szólva - lenyúltak.

Producernek készül

"Azt tervezem, hogy valamikor, a távoli jövőben produceri teendőkbe vágom a fejszém, ehhez az iskolában tanult ismereteim is jól jönnek majd. De semmiképp sem akarok szerencsevadász próbálkozó lenni. Abból épp elég nagy a kínálat Magyarországon. Harsányak, mindenhez értenek, ők a "média nagy vagányai", pedig egy producernek célszerű háttérben maradnia. Jobb esetben nevét csak a szakma ismeri." - mondta el Halász.

A leendő producer nevét azonban nemcsak a televíziós újságírói szakma ismeri. A műsorvezetőt az ismertségéről is faggattuk.

A magamutogató majmokról

"Ez nem érdekel különösebben. Ha hagynám, a boltos néni előre engedne a pénztárnál, és a kocsmákban is kedvesebbek velem az átlagosnál. Ennek azonban számomra nincs élvezeti értéke, csak a civil életben is magamutogató majmoknak. A majmokat viszont direkt elfelejti az utca embere."

Az egykori műsorvezető magánéletéről évekig nem lehetett semmit sem tudni, később aztán mégis úgy döntött, nagy vonalakban megosztja a közzel: "Volt egy olyan koncepcióm, hogy magánéletről semmit nem mondok a sajtónak. De azt tapasztaltam, hogy akkor is írnak mindenfélét, legtöbbször a hajam is égnek állt. Aztán úgy döntöttem, inkább jöjjön a lakásomba az az újságíró, fotózzon, beszélgessünk. Meg lehet teremteni az egyensúlyt."