Elkelt Ed Harris büdös zoknija

2004.12.14. 13:17
Több mint háromszázan voltak kíváncsiak arra a kiárusításra, amit múlt hétvégén tartottak az HBO egyik sorozatában, az Emipre Fallsban Ed Harris, Paul Newman, Joanne Woodward és Helen Hunt által használt tárgyakból és díszletekből.
Az árverésen összegyűlt pénzt a rendező, Fred Schepisi a film adósságainak kifizetésére fogja fordítani. A sorozatban szerepel még Philip Seymour Hoffman, Robin Wright Penn és Kate Burton is - adta hírül az AP hírügynökség.

Büdös zokni

A készletben szereplő tárgyak között voltak ruhák, cipők, igazolványok, ékszerek, könyvek, aláírások, dísztárgyak, egy kanapé, étlapok, egy Joanne Woodward által viselt búvárruha és a Helen Hunt által viselt jelmez - a rajongók nagy örömére.

Az egyik elvakult Empire Falls rajongó, Bonnie Goodwin csillogó szemekkel húzta elő szatyrából az ereklyét. "Megszereztem Ed Harris zokniját! Lábszaga van, de nem fogom kimosni" - szörnyülködteti el az olvasókat a fanatikus hölgy, aki William Fichtner pólóját és Danielle Panabaker fülbevalóját is a keze közé kaparintotta, de róluk nem tudjuk kicsodák.

Szegénylegények

A sorozat Richard Russo Pulitzer-díjas regényén alapul. A történet a kicsike Main állam egy vészesen elszegényedett mezőgazdasági teleülésén, Empire Fallsban játszódik. Az árverést egyik lebonyolítója elmondta: "Az egyik nő kétezer kétszáz dollárt (majdnem félmillió forint) költött el nálunk."

A nagyobb tárgyak között volt helységnévtábla, fából készült, gránitnak látszó sírkő is. A sírkövet abban a temetős jelenetben használták, amiben Paul Newman is feltűnt.

Sírkő Newmantől

"Egyszerűen imádom Paul Newmant" - magyarázta Marianne Miranda, az egyik vevő, hogy miért pakolják a teherautójába a gránitnak látszó sírkövet. "Egész életemben csodáltam őt, de sose láthattam élőben. Most legalább lesz tőle valami otthon." Szép dolog, hogy valaki kicsivel is beéri.