Lezárta a Hárman párban győztesének halálával, illetve az autóbaleset utáni állítólagos kifosztásával kapcsolatos vizsgálatot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Szőke Gabriella értékei közül egyedül a mobiltelefon eltűnését sikerült bizonyítani.
A vád

A tragikus balesetben elhunyt Hárman párban-győztes autóját kifosztották a baleset után, állították Szőke Gabriella hozzátartozói, mint azt korábban is megírtuk. A családtagok többek közt nagy összegű valuta, mobiltelefon, bankkártyák eltűnéséről tettek bejelentést.

Mivel a hozzátartozók szerint a szilveszteri baleset után néhány nappal a rendőrség egyik telefonon jelentkező alkalmazottja még számot tudott adni a később eltűntnek bizonyult értékekről, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRfk) nem nyomozást, hanem belső vizsgálatot indított.

Rosszul esik a vád

"A vizsgálat eredménye szerint a rendőrség a helyszínelésnél a jogszabályoknak megfelelően járt el" - mondta a Velvet kérdésére Tuczakov Szilvána, a CSMRfk szóvivője. Hozzátette, a helyszínelést minden esetben hatósági tanú jelenlétében végzik el, akit a jelen lévő civilek közül jelölnek ki.

Elmondta, egyedül a lány hiányzó mobiltelefonjára akadtak rá: a készüléket a tragédia idején arra használták, hogy értesíteni tudják Szőke Gabriella hozzátartozóit, ám valaki az ott nézelődők közül a káosz közepette zsebre rakta.

"Kicsit rosszul esik nekünk, hogy szilveszterkor, amikor az egész ország vigad, míg a rendőrség végzi a dolgát, minden alapot nélkülözve még rablással is vádolnak minket, ráadásul az országos sajtóban" - tért ki a szóvivő az ügy hátterére.

Előzmények

Szőke Gabriella 2003. december 31-én gépkocsijával lesodródott a 47-es út bevezető szakaszáról, és előbb a korlátnak, majd egy fának csapódott. Az újraélesztési kísérletek ellenére a helyszínen belehalt fejsérülésébe.

Hozzátartozói a tragikus baleset után néhány nappal jelezték, hogy hiányoznak a lány értékei, amelyek nála voltak a baleset pillanatában.