Orvosa arra kényszerítette a súlyosan beteg George Harrisont halála előtt két héttel, hogy dedikáljon egy gitárt a tinédzser fia számára - állítja a Harrison-hagyatékot kezelő ügyvéd.
Az ex-Beatle családját képviselő ügyvéd beperelte a New York-i orvost, mivel véleményük szerint az orvos erőszakkal vette rá a halálos beteg zenészt az aláírásra. Harrison hiába szabadkozott, hogy nem szeretne autogramot adni, hiszen olyan rosszul van, hogy alig tudja leírni a nevét.

A vád szerint azonban dr. Gilbert Lederman nem fogadta el a sztár védekezését, és biztatni kezdte. "Meg tudja csinálni" - mondta Harrisonnak, és vezetve a beteg zenész kezét, önhatalmúlag ráírta nevét a gitárra, ami a sztárnak minden bizonnyal nem volt kedvére.

Jelenleg keresik azt a bizonyos gitárt, és két másik autogramkártyát, amit Harrison az orvos két lányának írt alá. Lederman egyébként a daganatos betegségek kezelésének híres specialistája. George Harrison 2001 novemberében hunyt el, tüdőrák és agydaganat következtében.

Ledermant azzal is vádolják hogy saját hírnevének növelésére használta fel Harrisont, és a sztár halála után eladta a sztorit a National Enquirer magazinnak. A lap közölte fia fényképét, ahogy az ominózus gitárt fogja. Az orvos egyébként állítólag arra is kényszerítette a szárt, hogy meghallgassa fia játékát. "Ezek a vádak teljesen hamisak és abszurdak" - nyilatkozta Wayne Roth, dr. Lederman ügyvédje. - "A doktor úr biztos, hogy nem kényszerítette Harrisont semmire."

A hagyatékot kezelő egyik ügyvéd szerint azonban az orvos azzal a szándékkal vasalta ki Harrisonból az autogramot, hogy azzal növelje a gitár értékét. "George szó szerint haldoklott, az orvos pedig arra kényszerítette, hogy dedikáljon egy gitárt" - mondta az ügyvéd. A hangszer értéke legalább tízezer dollár.