Harrison Ford válását kedden mondták ki Los Angelesben. Most már elveheti kedvesét, Calista Flockhartot.

Harrison Ford és felesége, Melissa Mathison forgatókönyvíró tizennyolc év után elvált, írja a BBC. A pár az Apokalipszis most forgatása alatt ismerkedtek meg 1979-ben, majd négy évvel később összeházasodtak. Házasságuk felbontását 2001 augusztusában kérték, de a válást csak kedden mondták ki a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon. Arról még nincs hír, hogy két gyerekükkel Malcolmmal és Georgiával mi lesz, de az asszony kérte, hogy nála maradhassanak. Fordnak az előző házasságából is van két gyermeke.

Az ideje java részét New Yorkban töltő Ford már két éve Calista Flockharttal jár, akit most már akár feleségül is vehet.

A hatvanegy éves színész harmincöt filmben játszott, közülük tíz több mint százmillió dollárt hozott a jegyeladásokból. A Csillagok háborúja, a Jedi visszatér, a Birodalom visszavág és az Elveszett frigyláda fosztogatói minden idők húsz legnagyobb bevételt produkáló filmje között szerepelnek. Ford a Szökevény című filmjéért 1994-ben megkapta az MTV Movie Awards díját, többször jelölték Golden Globe díjra is.

Utolsó két filmje nem volt túlzottan sikeres, ám a színész nagy reményekkel tekint a Steven Spielberg által rendezett új Indiana Jones rész elé, amely 2005-ben kerül majd a mozikba. Ford úgy tervezi, a film forgatókönyvének írásában is részt vesz.