horoszkóp

Harry herceg Afganisztánba akar menni

2006.04.24. 12:10
Legutóbb még úgy volt, hogy Harry herceg sem kivétel, és hadtestével ő is Irakba megy. A brit trónörökösi sor harmadik tagját mostanra a széltől is óvni kezdték. Harry herceg őrjöng, és azzal fenyegetőzik, hogy kilép, ha külön bánásmódban részesítik.

Kilép, ha nem mehet

Harry

A 21 éves Harry immáron két hete a Blues and Royals nevű, nagy múltú ezredben szolgál. Reményei ellenére azonban külön bánásmódban részesül, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi felettesi döntés szerint nem vezérelhetik se Irakba se Afganisztánba. A Védelmi Miniszter szerint ugyanis a herceg túlságosan egyértelmű célpont, és örökös védelme nemcsak külön anyagi, de esetleges emberáldozatot is jelentene.

Harry herceg a döntés hallatán dührohamban tört ki: "Ahol a csapatom harcol, ott én is harcolni fogok. Nem fogok csak azért itthon ülni, mert történetesen a király fiának születtem. Ha a feletteseim erre kérnek, vegyék tudomásul, hogy abban a pillanatban kilépek a hadsereg kötelékei közül."

Mindeki katona

Katonai kiképzésével Harry egyébként királyi hagyományokat követ. András - Vilmos apjának, Károly trónörökösnek az öccse - az 1982-es Falklandi háborúban szerzett általános megbecsülést azzal, hogy tényleges - és életveszélyes - harctéri bevetéseken vett részt. Öccsét követve idén januárban Károly trónörökös és a néhai Diana walesi hercegnő első szülött fia, Vilmos is a Surrey grófságbeli Sandhurst hallgatója lett.