Lesifotósok veszélyeztették Harry herceg életét

2005.04.26. 11:50
Harry herceg február óta nem látta barátnőjét, de a vakációt nem tölthették nyugodtan, mert majdnem elgázolta őket egy lesifotós. A királyi család szóvivője szerint a herceg élete veszélyben volt, a fotókat közlő újság szerint viszont Harry-t nem izgatták fel a történtek.

Nem sokon múlott Harry herceg élete, aki bár nem elsőszülött királyi sarj, mégis aggódnak érte az angolok. A Sky News című angol portál szerint Harry pihenni utazott Botswanába barátnőjével, Chelsy Davyvel. Mindketten azt remélték, semmi sem zavarhatja a szafarit, ám nem így történt. A herceget ugyanis majdnem elgázolta egy száguldó autó, amelyet egy Harry után leselkedő fotós vezetett.

Üldözték

Paddy Harverson, a királyi család egyik sajtósa szerint a gyors jármű a herceg életét veszélyeztette, amikor üldözőbe vette Harry dzsipjét, majd egy óvatlan pillanatban megelőzte az autót, és fotókat készítette a hercegről és barátnőjéről. A fényképeket egyébként két angol újság, a The Sun és a Daily Mail is lehozta.

"Harry herceg autóját egyértelműen üldözték, veszélyes sebességgel egy rossz minőségű, földúton, és ezzel a két fotós baleset veszélyének tette ki mind a herceget és barátnőjét, mind pedig saját magukat. Azon az úton, és olyan körülmények között nem lett volna esély a korrigálásra, ha bármi történik" - mondta el Harverson. Hozzátette, hogy bár a herceg nem tett hivatalos feljelentést, a Sajtóetikai Bizottságot viszont értesítették a történtekről. Emellett Harverson az említett újságok szerkesztőivel is elbeszélgetett, hiszen a fotókat erősen etikátlan körülmények között, a herceg életének veszélyeztetésével készítette a fotós.

A sajtót hibáztatja

Harry herceg
Harry herceg és barátnője állítólag még mindig nagyon mérges az eset miatt, hiszen már azt is bosszantónak találták, hogy a szafarira sem mehettek kettesben, hanem velük volt a dzsipben az egyik királyi testőr is - mint az a képeken is látszik. A pár egyébként már alig várta a vakációt, hiszen utoljára februárban találkoztak, amikor a Dél-Afrikában élő Chelsy Davy meglátogatta a herceget Angliában. A randevúk azonban általában fordítva szoktak történni, leginkább Harry herceg látogatja meg Fokvárosban zimbabwei születésű barátnőjét, aki jelenleg Dél-Afrikában végzi tanulmányait.

Hasonlóképpen mérges a frissen nősült Károly is, aki tombolt, mikor megtudta, hogy egy újságíró miatt veszélybe került a fia élete. Károly egyébként köztudottan utálja az újságírókat, nemrégiben azt mondta róluk, hogy rohadt népség, akikkel nem tud mit kezdeni. Harry herceget különösen érzékenyen érinti az eset, hiszen édesanyja, Diana hercegnő hasonló körülmények között vesztette el életét 1997-ben, mikor egy lesifotós elől menekültek Párizsban. A herceg, számos angol honfitársával együtt azóta is a sajtót teszi felelőssé anyja haláláért. A herceg és barátnője ennek ellenére még egy ideig Afrikában marad vakációzni, hiszen Harrynek csak május 8-án kell visszatérni tanulmányai folytatása miatta a katonai főiskolára.

Nem történt semmi

A fotókat közlő The Sun szerint a fiatal pár egy exkluzív faházban lakik a rezervátumban, amelyért éjszakánként mintegy ezer fontot, azaz majdnem 400 ezer forintot fizetnek - a Daily Mail szerint azonban a házikó szerény, és naponta 20 angol fontba kerül. Az újság szerint egyébként fotósuk egyáltalán nem veszélyeztette a herceg életét, sőt, még csak nem is hajtott gyorsan és minden ilyen állítást abszurdnak neveztek. Szerintük a képeken is látszik, hogy Harry arcán nincs félelem: éppen ellenkezőleg, egy nyugodt, kipihent herceg vezette az autót.