Harry herceg fotóssal verekedett

2004.10.21. 16:01
Harry, Diana és Károly angol herceg kisebbik fia csütörtök hajnalban fotósokkal keveredett verekedésbe egy londoni klub előtt, amivel ismét visszatért a "királyi család fekete báránya" imázsához - pedig az utóbbi időben már egész jól sikerült kikeverednie ebből a szerepből.
Az angol közszolgálati televízió képsorai szerint a vöröshajú Harry - aki a trónörökösök sorában apja, Károly és bátyja, William után a harmadik - egy csapat paparazzival keveredett harcba, miután a belvárosi Pangaea clubban bulizott a Piccadillyn. Az egyik fotós, Chris Uncle később arról számolt be a London Evening Standardnek, hogy a herceg épp beszállt volna az autójába, amikor hirtelen bedühödött: "Kiugrott az autóból és egyenesen nekem rohant, miközben rámüvöltött, hogy miért nem hagyjuk már békén?"

Egy másik fotós, Charlie Pyecraft, aki szintén jelen volt az esetnél, a Sky TV-nek adott interjújában megerősítette Uncle verzióját: "Harry minden érthető indok nélkül támadt Uncle-ra. Pedig legalább egy méterre volt tőle."

A királyi szóvivők szerint a herceget orrba vágta a paparazzo, akitől a 20 éves Harry megpróbálta elvenni kameráját. A fotósnak a szája repedt fel a közelharc során.

Érthető, ha utálják a fotósokat

Bár a média édesanyjuk, Diana hercegnő 1997-es halála óta kímélettel bánt a hercegi fiúkkal, Harrynek mégis sikerült a lapok címoldalaira kerülnie, amikor a közelmúltban kiderült róla, hogy marihuánát szív és a 21 éves korhatár ellenére alkoholt is fogyaszt. A fiatal herceg próbálta levetkőzni a ráaggatott playboy-imidzset, ezért szeptemberben a televízió leadott egy dokumentumfilmet, amiben Harry Afrikában lesothói AIDS-betegek mellett dolgozik. A filmben a herceg - aki egyébként hivatásos katona szeretne lenni - azt nyilatkozza, hogy jótékonysági munkájával édesanyja örökségét szeretné folytatni. Harry ekkor sem felejtette el megemlíteni, hogy édesanyját a paparazzik kergették a halálba.

Sokan megértik, hogy a herceg ellenszenvvel viseltetik a fényképészek ellen: mindössze 12 éves volt, amikor elvesztette édesanyját, azóta pedig szinte folyamatosan jelennek meg Diana magánéletéről az újabb és újabb pletykák és fotók. Robert Lacey, a királyi család szóvivője és életrajzírója szerint a kisebbik herceg mögött nehéz évek állnak: "Az lett volna csoda, ha ilyen háttérrel nem csinál ilyen dolgokat. Mindkét herceg szemében egy fotós tehet az édesanyjuk haláláról, így érthető az ellenszenvük."