horoszkóp

Havas Henrik bevallottan depressziós

2005.04.21. 11:03
A Heti Hetesben humorizáló újságíró magánéletében szélsőséges hangulatváltozásokkal küzd: hol leverten lézeng, hol pedig megszállottan dolgozik. Havas a Bestnek beszélt mániás depressziójáról.

Havas Henrik hosszú időn át szenvedett hangulatváltozásaitól, de sokáig nem ment orvoshoz. Most azért beszél őszintén betegségéről, hogy ezzel segítsen sorstársain: a depressziót ugyanis sokan szégyellik és titkolják. Az újságíró szerint betegsége öröklött lehet, mivel édesapja is hasonló tünetektől szenvedett.

Hol fent, hol lent

Havas Henrik A mániás fázisban őrülten pörög, remek ötletei támadnak, meséli Havas a Bestnek. Az utána következő hullámvölgyben azonban van, hogy egy egész hétvégén át nem beszél senkivel. Olyankor nincs kedve telefonálni, találkozókra menni, még megszólalni sem.

Az újságíró szerint segít depresszióján a munka, hiszen a kamerák előtt nem tűnhet levertnek. Hetente ötször kel hajnali ötkor, és rutinos színészként teszi a dolgát.

Nincs focipartnere

Családja nehezen érti meg betegségét, főleg lánya viseli nehezen, ha Havas napokig nem szól hozzá. Felesége azonban jól kezeli a dolgot: Böbével már harminchárom éve házasok. Az újságíró szerint a kölcsönös szeretet és a felelősség köti össze őket.

Havas úgy érzi, már mindent elért az életben, a gazdagság pedig nem érdekli különösebben. Családjával jól élnek: utazgatnak, festményeket, ékszereket vásárolnak. Csak azt bánja, hogy nincs kivel fociznia, mindhárom unokája lány ugyanis.