horoszkóp

Havas tízmilliót veszíthet, mert beszélt

2007.09.08. 11:31
Havas Henrik a TV2-vel kötött szerződése értelmében nem beszélhet a csatorna ügyeiről. A TV2 tehát jogi lépéseket fontolgat ellene, amiért a műsorvezető nyilatkozott a lapoknak a kirúgásáról.

A TV2 jogi lépéseket fontolgat Havas Henrik ellen, amiért a műsorvezető nyilatkozott a lapoknak a kirúgásáról, írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy Havas akár 10 millió forinttól is eleshet így, amelyet a szerződése értelmében december 31-ig kapott volna meg. Ennyi a hátralevő négy hónapra szánt fizetése.

Nem sokat mondott

Havas Henrik volt Mokka-vezető, képekben

A szerződésben az áll, hogy Havas Henrik, mint a Mokka műsorvezetője nem nyilatkozhat a közte és a TV2 közt zajló ügyekről, márpedig miután a csatorna letiltotta a képernyőről, néhány médiumnak beszélt az esetről. Elsők közt az Indexnek és a Velvetnek így nyilatkozott: "amíg írásban nincs felmondó levelem, addig minden kérdésükkel forduljanak Várdy Zoltán vezérigazgatóhoz, aki nem csak remek üzletember, de kreatív személyiség is, és ahogy saját szavaival mondta: kiválóan átlátja a jogi kérdéseket. Még annyit hozzátennék, hogy ennek a remek vezetőnek egy apró hiányossága van: a túlteng a humorérzéke."

Havas azóta sem részletezte a közte és a csatorna vezetősége - különösen az egy hónappal ezelőtt kinevezett Várdy Zoltán - között kialakult konfliktust. Az azonban a napokban kiderült, Havas nem kap majd végkielégítést, és miután megkapja a felmondólevelét, azt tervezi, hogy megtámadja, mivel nem követett el szerződésszegést.