horoszkóp

Hollywoodi villámházasságok

2005.09.25. 11:04
"Ma nincs kedvem shoppingolni, darling." "Oké honey, akkor házasodjunk össze" - úgy tűnik, nagyjából ilyen döntések alapján kelnek egybe a hollywoodi celebritások. Kis lista a tiszavirág-életű spontánházasságokról.
Renée Zellweger és Kenny
Chesney

Az Oscar-díjas Renée Zellweger és a countryénekes Kenny Chesney ismét bebizonyították, hogy az örökké tartó házassági fogadalom hollywoodi körökben gyakran még az egyéves évfordulót sem éri meg. Mindössze négy hónap telt el addig, míg Zellweger és Chesney romantikus villámesküvőjük után rájöttek, a házasságról alkotott véleményük nagyon eltérő és semmiképp sem összeegyeztethető. Zellweger a válókeresetben egész pontosan a "megcsalás" szót írta kérelmébe indoklásként, írja a dpa hírügynökség.


Jennifer, Cage, Jacko

#alt#
Jennifer Lopez

A Bridget Jonest alakító színésznő esete nem számít egyedinek Hollywoodban: Jennifer Lopez kettes számú férjével, Cris Judd koreográfussal csak kilenc hónapot élt házasságban, pedig első férjével, Ojani Noával még tizenkét hónapig bírta. Nicolas Cage és Lisa Marie Presley 2002-ben három és fél hónap után bontotta föl az örökre szóló köteléket. "Össze sem kellett volna házasodnunk. Óriási hiba volt" - mondta Presley, aki még csak közös lakásba sem költözött a színésszel. Ugyanakkor Elvis lánya már előző házasságából is tanulhatott volna: Michael Jackson alig húsz hónapig volt a férje.


Britney "csak a buli kedvéért"

#alt#
Britney Spears

Úgy tűnik tehát, hogy a tengerentúli celebritások a házasság intézményét valami jópofa dolognak tartják, és az esküvőkkel járó költségek láttán sem változtatják meg a véleményüket. Gyakran elég néhány hét vagy pár óra és már egybe is kelnek a párok, aztán már csak további néhány hét kell ahhoz, hogy rádöbbenjenek, mégsem akarnak örökké együtt élni. A villámházasságok eddigi rekordere kétségtelenül Britney Spears, aki Jason Allen Alexanderrerel, egykori ovistársával kerek 55 órán át élt boldog házasságban. Igaz, hogy Britney épp egy italozással telt las vegasi éjszaka után mondta ki a boldogító igent. "Egymásra néztünk és azt mondtuk: csináljunk valami vad, őrült dolgot! Házasodjunk össze, csak a buli kedvéért" - magyarázta az esetet Alexander egy tévéinterjúban. Szerencsére aztán Britneyn hamar eluralkodott a másnaposság és mire a pletykalapok elkezdték tárgyalni az álházasságot, már vége is volt.

Rodman esete a Baywatch-lánnyal

Dennis Rodman

Szintén címoldalakra került Dennis Rodman kosárlabdakirály és Carmen Electra Baywatch-színésznő 1998-ban kötött házassága. Néhányan már a frigy előtt megkérdőjelezték a szándékaik komolyságát, és noha a házasság ebben az esetben 82 napig tartott, Rodman egy sajtótájékoztatón őszintén bevallotta: "Szeretem Carment és büszke vagyok a házasságunkra." E kijelentés után pontosan kilenc napnak kellett eltelnie ahhoz, hogy Rodman benyújtsa a válókeresetet, azzal az indokkal, hogy részéről az esküvő "átmeneti szellemi tehetetlenségben" zajlott.


Barrymore kétszer is próbálta

Drew Barrymore

Drew Barrymore sem marad ki a listából: második házassága 2001-ben Tom Green humoristával öt teljes hónapig tartott, de még így is ötször hosszabb ideig, mint első, 19 napos frigye Jeremy Thomas-szal 1994-ben. A Greennel kötött házasság már kezdetektől fogva rossz csillagzat alatt állt: a humoristánál először hererákot állapítottak meg, majd Barrymore háza gyulladt föl, és csak az utolsó pillanatban menekült meg a pár. "Nem ajánlom senkinek a két sztár közötti házasságot" - összegezte keserű tapasztalatait Green.