horoszkóp

Dopeman csajozós kutyája, és a nagylelkű Árpa Attila

dns
2004.11.27. 16:50
Árpa Attila nagylelkűen befogadja a megunt állatokat. Dopeman a kutyájától tudta meg, hogy playmate barátnője érzéketlen és rideg. Keresztes Ildikó pedig személyiségéhez illő, öntörvényű háziállatot választott. Húsz magyar híresség vall háziállatáról egy nemrég megjelent könyvben.

"Kis tacskóm, Füles aranyos öleb, de közben egy öntörvényű állat. Gyakran verekszik, egyáltalán nem zavarja, ha ellenfele jóval nagyobb nála. Nézd, tegnap jól megmarta a kezem" - mutatta ragtapaszos kezét Keresztes Ildikó rockénekesnő, aki egy személyben képviselte a hírességeket a Kedvenceink című könyv bemutatóján.

Hírességek allűr nélkül

---A könyv Kőrössy Ágnes és Papp Bojána interjúgyűjteménye, amelyben magyar hírességek beszélnek háziállatukról. A szerzők szerint "könnyű és jópofa" munkát vállaltak ezzel. Az interjúalanyok nagyon hamar megnyíltak.

"Némelyik alanyomtól vártam egy kis celebriti-allűrt, de pozitívan csalódtam. Egyik legnagyobb élményem a Popper Péter pszichológussal folytatott beszélgetés, amelynek során az élete fontos történéseiről és világnézetéről is beszélt. Mindezt Lurkó nevű kutyája kapcsán" - mondta Papp Bojána, aki a könyvben többek közt Árpa Attilát, Bazsó Gábort, Bánsági Ildikót, Dopemant, Hajdu Szabolcs filmrendezőt, Kecskés Karinát, Kiss Marit, Kulka Jánost, Lázár Kati és Szirtes Ági színésznőket faggatta a háziállatukról.

"Ebben a könyvben nem csupán állatokhoz kapcsolódó történeteket gyűjtöttünk össze, hanem szerettük volna két társadalmi méretű problémára is felhívni a figyelmet. Az egyik az állatkínzás. A másik az ellenkező eset, amikor a háziállat uralja a gazdi életét" - tette hozzá Kőrössy Ágnes, aki Benkő Péterrel, Görbe Nórával, Keresztes Ildikóval, Oroszlán Szonjával, Rókusfalvy Pállal, Tokody Ilona opera-énekesnővel és Vitray Tamással beszélgetett.

A nagyvonalú Árpa

Árpa Attiláról kiderül, három macskát, két kutyát, és egy mosómedvét is tart otthon. Többségük befogás útján került a magát évekig médiapunknak nevező elsőfilmes rendezőhöz.

"Egy barátomnak volt egy furcsa, diszkócica barátnője, aki mindig valahogyan ki akart tűnni a tömegből. Ő találta ki, hogy menő lenne egy mosómedve. Vett is egyet, de hamar jöttek a szokásos kifogások: kezdett nőni, unalmas lett, törődni kellett vele. Akkor felajánlottam, inkább elviszem én, mielőtt sapkát készítenek belőle" - mondta az Argó című film rendezője.

Kecskés Karina, az Új Színház színésznője arról vallott, hogy miután szülei elváltak, édesapjától állandóan állatot kapott ajándékba. Egyrészt, hogy édesanyját bosszantsa vele, másrészt mert Karina rajongott a sündisznókért, nyulakért és minden más állatért, amit kapott. Dopeman pedig egy "csajozós élményét" osztotta meg.

Dopeman rideg bombázója

"Volt egy nagyon szép nőm, mint egy álom, Playboy középső oldalas volt a csaj. Felhoztam, a kutya ki nem állhatta. A nő meg akarta simogatni, de az nem hagyta, zsigerből utálta. Érezte a csajon, hogy különösebb érzelmektől mentes. A kutyák jobban megérzik a lélek rezdüléseit, mit az emberek" - mondta Pityinger László.

A rapper véleményét osztja Rózsa Linda is, aki a Tetra csoport munkatársaként olyan lelki terápiákat szervez, amelyek során a betegeket állat segítségével gyógyítják.

Állatterápia, vérnyomáscsökkentő kutya

--- "Az állatok gyógyítanak. Bizonyított tény, hogy a stresszt, a vérnyomást és a koleszterin szintet is képesek csökkenteni. A lelki elakadásokban is segítenek" - állította Rózsa Linda, akitől az utóbbira vonatkozó konkrét példát kértünk. A szakember beszámolt egy esetről.

"Volt egy páciensünk, egy kisfiú, akinek a beszédközpontja sérült. Kapott a csoportunktól egy kiskutyát, és arra kértük, tanítsa meg különböző mozdulatokra az állatot. Így motiváltuk őt, hogy beszéljen. Amikor a kisfiú látta, hogy a kutya hallgat rá, sikerélménye lett, és egyre szívesebben beszélt. Az emberek nem is hinnék, hogy ennyire kézenfekvő gyógyító módszerek léteznek." - mondta a Tetra munkatársa.