Hodályokat vettek a hollywoodi sztárok

2007.11.09. 13:07
Több hollywoodi híresség is házat vett a közelmúltban. A trend továbbra sem változott: az a jó, ha nagyjából bevásárlóközpont-méretű a Beverly Hills-i kéró. Ami meglepő: a hírességek házai messze nem olyan drágák, mint a legdrágább amerikai házak.

A legmeglepőbb házvásárlás Matthew McConaughey nevéhez fűződik, mert a színész idáig egy lakókocsiban élt. Állítólag. A házvásárlásra az In Touch Weekly szerint azért került sor, mert McConaughey jelenlegi barátnője annyira azért nem bohém, hogy egy lakókocsiban éljen kedvesével.

Így a színész kénytelen volt egy tízmillió dollárt (kb. 1,7 milliárd forint) érő malibui házat venni. A Los Angeles Times beszámolója szerint McConaughey állítólag csak úgy bekopogtatott az egyik házba, amit meg akart vásárolni, majd a tulajjal kialkudott egy összeget.

A ház 3500 négyzetméteres, van benne négy hálószoba és három fürdőszoba, 1949-ben épült. A Bergproperties szerint a tízmilliós eladási árral jól járt a jelenlegi tulaj, mert a ház 1996-ban még alig egymillió dollárért cserélt gazdát.

Nézzen sztárházakat!

Julia Roberts húszmillió dollárt fizetett a szintén Malibuban található házért. A színésznő egy szép nagy partmenti telken építteti álmai házát, ahol például a tetőn végig napelemek vannak. A huszmilliós házon felül, a biztonság kedvéért még egy 610000 dolláros kis vityillót is felhúzat a tengertől távolabb.

Anthony Kiedis új házáról nem sokat tudni. A korábbi, bő négyezer négyzetméteres toszkán stílusú házát márciusban eladta, és állítólag egy lényegesen kisebb, két hálószobás, három fürdőszobás házat vásárolt Las Vegas közelében 535000 dollárért.

Owen Wilson a ház telkét még akkor vette, amikor együtt volt Kate Hudsonnal. A telek 2006-ban tizenötmillió dollárba került, és a teniszpályás ház mostanra készült el rajta.

Messze nem olyan drágák

Sokallhatjuk a különféle hírességek házaiért az 1-2 milliárdnyi forintot, de sajnos az a szomorú tény, hogy a celebházakért kiadott pénzek általában alig közelítik meg a legdrágább amerikai ingatlanok értékét.

Nézze meg képeinket!

A Forbes listáján jelenleg a legdrágább ház William Randolph Hearst századelőn élt sajtómágnás 29 hálószobás, mozitermes, hárommedencés kisebb kastélya, ami 165 millió dollárba (kb. 29,5 milliárd forint) kerül.

A második helyen Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz herceg aspeni síháza található. Az 5200 négyzetméteres, 15 hálószobás épülethez teniszpálya, istálló és belső medence is tartozik, összesen 135 millió dollár értékben.

Suzanne Saperstein, a vilag négyszáz leggazdagabb embere között szereplő David Saperstein volt felesége 2006-ban egy pofás kis 4180 négyzetméteres, Versailles-t idéző házat vásárolt, így herceg háza után az övé a harmadik legdrágább a maga 125 millió dollárjával.

De Donald Trumpnak és a Tommy Hilfiger márka társalapítójának, Joel Horowitznak a háza is a százmilliónál drágább ingatlanok között van. Itt nézegethet drága házakat.