Nemzetközi titkosügynökünk valódi csemegével örvendeztette meg a Velvetet, amikor beszámolt élményeiről: március 12-én és 14-én ugyanis egy lejtőn síelt Orbán Viktorral az ausztriai Hochkar-on. A volt miniszterelnök egy több gyerekből és 2 férfiből álló csoportban űzte a sportot, és a 14-ei verőfényes napsütés ellenére sem vette le a síszemüvegét. Informátorunk szerint a rejtőzködés jogosnak tűnt, mivel a síterepet szinte megszállták a magyar sportbarátok, ám egy síszemüveg magában nem sokat tehetett az ügyért, mivel "ugyan sokat takart de nem eleget, ráadásul az ex-miniszterelnököt jól ismert orgánuma is könnyen leleplezte".

A szakértő megfigyelő szeme előtt semmi sem maradhatott titokban, például az sem, hogy a politikus síelési technikája egyértelműen felnőttkori tanulásról árulkodik. Az áruló jelek: a kissé merev tartás, a több-kevesebb sikerrel párhuzamosan tartott lécek stabil terpeszben, illetve a nem túl harmónikus lendületű fordulások.

Feljelentőnk megkockáztatta azt a feltevést is, hogy az ex-miniszterelnöknek valószínűleg örömet okozott, hogy volt olyan honfitársunk, aki nem törődve a labancok érzékenységével, kokárdát tűzött a sídzsekijére. Erre nézve azonban nincs első kézből származó információnk.