horoszkóp

Matthäus szereti a Bowlingot, de Torghellét nem veri meg

2005.11.04. 13:05

Csütörtökön a Szent István téri Negro kávézó kültéri gázlámpái alatt iszogatott feljelentőnk békésen családjával, amikor harmadmagával hirtelen feltűnt sikert sikerre halmozó nemzeti válogatottunk elhivatott kapitánya, Lothar Matthäus.

Matthäust törzsvendégnek titulálta megfigyelőnk, mivel az puszival és menő kézfogással üdvözölte a hely szelleméhez méltó- és nevéhez hűen fekete bőrű, kedves, amúgy három nyelven beszélő pincért. Ha feljelentőnk jól látta, talán fehérbort rendelt a csapatkapitány, aki felsőkategóriás ezüst Audijával érkezett a helyszínre és csodák csodájára pont talált egy parkolóhelyet csodás kilátással a Bazilikára.

Matthäus harsányan, élénken és lelkesen beszélgetett a vele együtt érkező hölggyel és úrral. Angolul beszélgettek, de a csapatkapitány igazi német akcentusa olvasónk szerint nagyon édes: "Bóling iz számszing veri nájsz" - mondta kapitányunk egyszer például, bár ebből az információból sok nem utal a németes akcentusra.

Hiába ültek három asztallal arrébb, feljelentőink aprólékos pontossággal értesültek a magyar válogatott következő féléves programjáról, azaz az edzőtáborokról, utazásokról, és a jövendő meccsekről Közép- és Dél-Amerikai nemzetek ellen, így még csak nem is kellett úgy csinálniuk, mintha hallgatóznának.

Ezen kívül a férfi arról is tájékoztatta hallgatóságát, azaz egész Szent István teret, hogy igencsak kedveli a bowlingot, és ha csak teheti elviszi gyermekeit is gurítani. Amúgy nem is olyan magas Matthäusunk lazacszínű pulcsiban állítólag elmesélte azt is, hogy a magyar válogatott tagjaival is játszott már bowling-meccset, amit Torghelle Sanyi nyert meg.

Matthäus autogramot is adott egy járókelőnek és nagyon közvetlennek tűnt mindenkivel szemben. Mielőtt nagy címletű készpénzben kifizette számláját, még arra is hagyott időt, hogy egy német turistának látszó úr paparazzo-felvételeket készítsen róla a cserepes pálmafa jótékony homályából. Mindezek után felállt, elkísérte barátait egy darabon, majd távozott a térről. Feljelentőnk elmenőben még látta, hogy a csapatkapitány hibátlanul kiállt a parkolóhelyről és eltűnt a Sas utca messzeségében.