Ismeretlen Feljelentőnk Réz Andrásról derítette ki, hogy az Orr című könyv szerzője nem csak az irodalom iránt érdeklődik.

Megfigyelőnk hétfőn este várta a hetes buszt a Szentkirályi utcai megállóban, amikor megjelent előtte a feljelentendő személy. Az általában esztétaként definiált Réz az Uránia mozi előtt sétálgatott ráérősen, és a jelek szerint a nagysikerűnek beharangozott Grimm című film premier előtti díszelőadására volt hivatalos. Mivel valószínűleg kicsit korán érkezett, kihasználta az időt, és a mozi melletti újságosbódét tanulmányozta, azt teljesen körbesétálva.

A sétához és premierhez egy sötét nadrágot és sötét pólót választott erre pedig egy "talán zöldes kabátot vett fel, de mivel este 8 felé járt, a színfelismerés kissé nehézkes volt" - érzékelteti feladatának bonyolultságát feljelentőnk. Szerinte azonban igazi érdekességnek a Réznél lévő táska nevezhető, ami "az a kis hátizsák-féle volt, aminek a pántjain cipzár van és a két fület egy ügyes rántással eggyé lehet alakítani. Réznek az egyfüles megoldás tetszett és ilyen formán lóbálta a szütyőt a kezében." A megfigyelt további azonosítói, elmaradhatatlan szemüvegei is a helyükön voltak: "egy az ORRon" - viccel feljelentőnk, egy pedig a póló nyakába akasztva. Paparazzókat és további pereskedést elkerülendő megfigyelőnk határozottan leszögezi: "a kritikus nem dohányzott és szenvedélyére semmilyen egyéb utaló jel sem volt látható".

A megfigyelt rövidke sétáját befejezve végiglépdelt a mozi elé terített vörös szőnyegen, bement a filmszínházba, és ezáltal megfigyelhetetlenné vált. Megfigyelőnk figyelme ezért átterelődött a buszra.