horoszkóp

A Vágtázó Halottkém zöldségekkel küzd

2005.11.17. 15:45

Feljelentőnk szerdán 13 és 14 óra között a 2-es metrón utazott az Astoria és a Deák tér közt, ugyanazon, amelyen a Vágtázó Halottkémek zenekar énekese, Grandpierre Attila. A halottkém megjelenését a "rémes sötétkék ballonkabát, no frizura, eszelős tekintet" pontokkal foglalta össze, majd leírta, milyen heroikus küzdelmet folytatott az énekes-csillagász piaci zsákmányaival.

Grandpierre először az ülésen mellette lévő borzalmas pvc szatyorból egy almát vett elő, amit maga mellé helyezett az ülésre. ezután eközben egy karalábé mellől előrángatott egy emberfejméretű brokkolit is, amit a lába előtt levő, könyvekkel teli hátizsákba próbált beszuszakolni ("no zacsi vagy egyéb göngyöleg!!!" - emeli ki megfigyelőnk); mindeközben pedig valamit még a mostanában divatos A4-es méretű táskájában is matatott.

Feljelentőnk azt is kiszúrta, hogy a táska tele volt a kommunista éra nagy királyságának számító PAX tollakkal - "Jesszusom, ki ír még ilyennel???" - vet közbe költői kérdést -, majd lassan elvarrja a történet szálait. Ezek szerint Grandpierre-nek sikerült nagy nehezen begyömöszölnie a brokkolit a hátizsákba ("bár a könyvek ezek után nem nézhettek ki túl jól" - aggódik Feljelentőnk); behúznia a cipzárt, levadásznia a mellette azóta is vidáman gurigázó almát; visszatömni a karalábé mellé, és becsuknia az A4-es táskát is. Feljelentőnk a fenti produkcióból azt a következtetést vonta le, hogy "ember kissé túlmozgásos, amit a motyókba való ki- és bepakolásokkal próbál észrevétlenné tenni, sikertelenül"; valamint hogy "eddig sem volt sok kétségem afelől, hogy a fickó nem százas".