Feljelentőink sokadszor szembesülnek a legismertebb magyar Réka közlekedési szokásaival, a magát Schobert Fanként azonosító tudósítonk közlése szerint "szentendrei lakosként volt szerencsém találkozni - a már korábban is említett- fehér RREKA-rendszámú gépjárművel. Igen, arról az autóról van szó, amit egy közismert személy vezet, jelen esetben Rubint Réka. Először is a "közismert" szót ezek után szivesebben cserélném fel hírhedtre vagy veszélyesre vagy valami hasonló jobban csengő kifejezésre!" - kezdi rövid bevezetővel Fan, majd rátér a kaland ismertetésére.

"Szentendre, 11-es út, a Plus áruház közelében. Az út kétsávosról egyre csökken és az áruháznak kanyarodó sávja van. Réka mögöttem jött - meg is jegyeztem magamban, milyen szép autó - majd hirtelen előzni kezdett. Nem érdekelte, hogy záróvonal és kanyarodó sáv van; és szemben is jönnek. Persze a szembejövőt szinte padkáig leszorította, engem és az elöttem haladót (2 autót előzött meg) pedig olyan fékezésre kényszerített, hogy egy hajszálon múlott, hogy nem mentünk egymásba. Az egészben az a vicc, hogy Réka csupán a papszigeti lejáróig ment (ott fordult le jobbra), ami az áruháztól kb 50 méterre van" - számol be költői kegyetlenséggel az aktusról a szemtanú.

A tanulság: "kérem minden autóstársamat, ha látnak egy fehér (inkább törtfehér) Audi kabriót, amit egy nő vezet, nézzék inkább mentőautónak vagy rendőrnek: jobb lehúzódni, mert ekkora "nagy " embertől jobb félni".