Sejtettük már jó előre, hogy a feljelentőink figyelmét nem kerüli el a Könyvhéten várható felhozatal. Az alábbiakban teszünk kísérletet az ezzel kapcsolatos tudósítások összefoglalására. Judit közléséből kiderül, hogy "miközben a Vörösmarty téren több százan vártak Orbán Viktor új könyvének dedikálására, a Gerbeaud teraszán Varnus Xavér kedélyesen beszélgetett a miniszterelnök feleségével, Dobrev Klárával, aki két gyermekével a fagyis sátor felé araszolt. Nem biztos, hogy jól láttuk, de Klára asszony hóna alól mintha az 'Egy az ország' c. könyv egy példánya bukkant volna elő."

Ágnes már jóval lelkesebb volt: "kinn jártam a Vörösmarty téren és örömmel láttam, hogy az egyik standnál óriási tömeg kígyózott. Én is közéjük álltam és dedikáltattam a könyvet. Nagyon jó volt a hangulat és tapasztaltam, hogy nagyon szeretik Viktort, aki nagyon csinos volt, ápolt és nagyon jókedvű. Egyszerűen elbüvőlő volt. Azt hiszem, Ő Magyarország legsikeresebb embere!"

Dollárka is ott volt a helyszínen, ráadásul hazafelé menet is rámosolygott a szerencse: "a szombati napom - köszönhetően a Könyvhétnek - a hírességek jegyében telt. Legelőször Nagy Natáliát pillantottam meg, aki üres tekintettel dedikálgatta gyermekeknek íródott könyvét, majd a tér túloldalán Vágó Istvánra lettem figyelmes, aki nagyon kedvesen mosolygott "rajongóira". Óriási meglepetésemre dohányzik, és valami gyanús, sárga végű cigarettát szívott. Vágó úrtól nem messze a gigantikus tömegben láttam megvillani volt miniszterelnökünk fejét, deres halántékkal. A Könyvhétről távozván szűkebb környezetemben, Óbudán egy méltán híres cukrászdában keresztezte fagylaltsorunkat Héder Barna, aki egy szögletbe egyensúlyozott két hatalmas fagyival. Távozásnál ismét láthattam az egykori amőba-bajnokot beszállni autójába."