1. Mi az a HCI és hogyan számoljátok?

HCI = Hungarian Celebrity Index. A HCI pontszám mutatja meg, hogy aktuálisan ki mekkora celeb Magyarországon. Logaritmizálástól sem mentes képletében figyelembe vesszük az interneten található említések számát, a Velveten és az Indexen megjelent cikkek számát, azok megjelenésének idejét, olvasottságát, és az Önök szavazatait Az Index profilja miatt torzuló adatokat úgy korrigáljuk továbbá, hogy pontszámokat a showbiz/sport/közélet kategóriák alapján súlyozzuk.

2. Kik kerülnek be a Celebhatározóba?

Azok, akiket mi celebnek tartunk, továbbá akiket mások javasolnak.

3. Mi az a testtömegindex?

A testtömegindex egy mérőszám, melyből kiderül, hogy az illető személy túl sovány, túl kövér, vagy éppen ideális alkatú. Kiszámításához a célszemély kilogrammban megadott súlyát kell elosztani a méterben mért magassága négyzetével. A 18,5 alatti testtömegindexű emberek kórosan soványnak, a 25 felettiek túlsúlyosnak, a 30 felettiek pedig kórosan elhízottnak számítanak. Egy 172 centi magas, 63 kilós nő testtömegindexe például 21,3, mely ideálisnak mondható.

4. Mit lehet nyerni a kvízjátékkal?

Az adatbázisban megtalálható a kvízjáték valamennyi kérdésére a válasz. Egyelőre csak büszkeségért de hamarosan lenyűgöző nyereményekért lehet majd játszani.

5. Hogyan dől el, hogy ki a nap celebje?

A nap celebje az, akinek aznap van a születésnapja, névnapja, esetleg aznap szerepel a tévében, vagy jelenik meg a lemeze, de legalábbis történik vele valami a napokban. De az is lehet, hogy egyszerűen csak őt tartottuk a legideálisabbnak egy borús kedd (szerda, stb.) reggelre.

6. Hogyan javasolhatok új celebet?

Kimaradt kedvenc sztárja? Ne szomorkodjon, kattintson ide és javasoljon! Ha az ismert adatok alapján bekerül a hci toplistára, akkor megjelenik az adatbázisban. Az egész procedúrát meggyorsíthatja, ha javaslata mellett minél több adatot megad, pláne, ha ezeket forrásokkal is megerősíti.

7. Rossz/hiányos adatokat láttam, kijavítjátok/kiegészítitek?

Ha hibát talál az adatbázisban, kérjük az adott celebrity profiloldalán kattintson a "korrigálok" linkre és irja be a helyes adatokat. Végső esetben írjon emailt: celebhatarozo@mail.velvet.hu

8. Celeb vagyok, hogyan írhatok valódi nevemen a fórumban?

Szeretnénk a sztároknak is lehetőséget adni arra, hogy saját nevükön beszélgessenek olvasóinkkal a Celebhatározó fórumaiban. Ha Ön szerepel a Celebhatározóban, kérjük, írjon egy emailt a celebhatarozo@mail.velvet.hu címre, és adjon meg egy telefonszámot, melyen visszahívhatjuk.