Az Álom.net főszereplője jóban van a bulvárral, nem sérti, hogy folyamatosan egy másik színésznőhöz hasonlítják és vidáman lubickol a buta szőke karakterben, aminek létrejöttéhez szerinte igenis sokat tett hozzá.

Labancz Lillával, az Álom.net szőke főszereplőjével beszélgettünk, aki meglehetősen vonakodva adott csak interjút, mondván, mi már úgyis mindent megírtunk róla. Erre naívan azt feltételeztük, hogy haragszik a bulvársajtóra, de most mindannyian fellélegezhetünk, mivel szerencsére erről szó sincs, még annak ellenére se, hogy Labancz abban sem biztos, hogy kolleganőnknek nevezheti a kolleganőnket. “Semmi bajom a bulvárral, sokakkal jóban vagyok – kezdi. – Régen belőlem bármit ki lehetett szedni, teljesen nyílt és őszinte voltam. Ez ütött vissza, amikor a bemutatón lelkesedéssel beszéltem a filmről meg az érzéseimről. Minden szavamat kiforgatták, így megtanultam nem mindenkivel kedvesnek lenni. Semmi fenntartásom a bulvársajtó iránt, de van egy kör, aminek nem akarok többé interjút adni vagy ha igen, akkor is kimértebben.”

Álom.net mégegyszer

“Nyílt titok, hogy külföldön nagy sikere van az Álom.net-nek: egy külföldi forgalmazó a Cannes-i Filmfesztiválra is kiviszi. Sőt, Los Angeles is érdeklődést mutatott a film iránt, de erről nem is biztos, hogy beszélhetek – mondja. – Emellett, nagyon bízom benne, hogy miután lecseng az első rész, elkezdjük forgatni a másodikat. Már nagyon várom, remélem, még egy álmom valóra válhat.

Labancz állítása szerint tisztában van azzal, hogy ez a film elsősorban a fiatalok körében népszerű, de ez már bőven elég neki és a készítőknek ahhoz, hogy a második részt tervezgetni kezdjék. Ami az ő további sorsát illeti, néha kiugrál taxikból gyorséttermeknél, amúgy meg most majd tanul, úgy ahogy eddig is tette, de emellett azért vannak felkérései, sőt nyáron még forgatni is fog, igaz, nem mondhatja még el, hogy mit.

Abból is jól látszik, hogy a szőkeség tudatosan készül a színészi pályára, hogy jól látja: a színpad az egy külön világ, ami egész embert követel. “Nagyon szerettem a Vidám színpadot, de nem érzem magam elég érettnek, hogy ennyi mindent csináljak egyszerre. Majd ha lecsendesülnek az éppen aktuális filmek, akkor szeretnék fél évet csak a színháznak szentelni. A Színművészetit is meg fogom próbálni, hiába tudom, hogy legtöbb hozzám hasonló emberrel vannak előítéleteik, köszönhetően sok mindenkinek. Ezzel mindennap meg kell küzdenem, egyszerűen le kell döntenem a falat, amit húz rám ez a dolog.”

Nem is buta, de szívesen az

Ezalatt természetesen azt érti, hogy rá lett húzva egy karakter, és az emberek esetleg tényleg azt gondolják, hogy ugyanolyan buta, mint a lány a filmben. “Nem zavar ez a kép, néha még rá is játszom, ha látom, hogy egy újságírót idegesíti a stílus. Igenis azt gondolom, hogy csomó pluszt hozzá tudtam tenni a szerephez, amitől a karakter szerintem szerethető és különleges lett, fiatalok ezrei használják az innen átvett gesztusokat.”

Bár Gór Nagy Mária növendékét egyáltalán nem zavarja a beskatulyázás, annak azért örül, hogy a nyári titkos projektjei egyikéből lesz kiugrási lehetősége, és végre nem a buta szőkét alakítja majd. Egyelőre viszont bőven megelégszik azzal, hogy járja az országot a filmmel, amit mindenhol óriási siker és elégedettség övez. Sok rajongói levelet is kap, amikre mind igyekszik válaszolni, mivel neki is jól esett volna, ha kiskorában olyanoktól kap tanácsot, mint ő.

Beszélget, kávézgat, ilyesmi

Mégsem akart mindenáron kapcsolatot, pedig már régóta volt egyedül. A véletlen és a film promós kiruccanásai együttesen közrejátszottak, hogy a közelmúltban összejött Danny Blue-val, akivel saját bevallása szerint kibontakozóban levő a kapcsolatuk. “Még nem biztos, hogy hosszútávú kapcsolat lesz belőle, de jól érezzük magunkat egymás társaságában. Amolyan élj a mának alapon vagyunk együtt, ami azt jelenti, hogy nem tervezünk komolyan, csak beszélgetünk, kávézunk, közönségtalálkozókra járunk. Sokan jöttek azzal, hogy már régóta nincs kapcsolatom, és ezért erőltetem, mert már nagyon szeretnék, de ez egyáltalán nincs így.”

És bár a Barátok Közt szappanoperában egykoron olyan lányt alakított, aki házasság előtt nem akart ágyba bújni a választottjával, ő ezt már nem tudja elképzelni. “A XXI. században szerintem senki nem gondolja már így. Jobb, ha előbb megtapasztalok néhány olyan dolgot, amit illik tudni, mint hogy hozzámenjek az első pasihoz, és aztán otthagyjam néhány év múlva.”