Az MDF elnökasszonya attól rettegett, drMáriás együttese, a Tudósok új albumán anyagyilkosnak és drogdílernek állítja be, pedig csak Bokros Lajos dicséri szexualitását a Dávid Ibolya for president című klipben.

„A cím - Dávid Ibolya titkos élete - libabőrössé tett egy pillanatra: az elmúlt évek eldurvult kampányaiban annyi trágársággal találkoztam. Azonnal arra gondoltam, biztos pedofil, anyagyilkos vagy kábítószerdíler leszek. Nahát ehhez képest megkönnyebbültem, mikor láttam, kik és mit csináltak" - nyilatkozta a Velvetnek az MDF elnökasszonya, miután végignézte drMáriás együttese, a Tudósok legújabb videóklipjét, melyben Dávid egy-két helyen Playboy címlaplány pózban látható egy bolhacirkuszban, miközben Bokros Lajos érvel és felszólít: Dávid Ibolya for president.

Dávid Ibolya nem jött zavarba, nem is sértődött meg a szexualitását Bokros Lajos figurája által dicsérő dalon, sőt elmondta, szereti a Tudósokat. „Ha van nekem titkos életem - ami persze nincsen -, tehát amikor nem politizálok, mindenevő vagyok zenében, művészetben egyaránt. Nagyon sokszor hallgattam végig akár a Tudósokat, akár még korábban Bada Tibor számait, jó nagyokat nevettem rajta. Szívesen meghallgatom ezeket a zenéket, elkezdve a Bizottságtól – talán ők teremtették meg ezt a műfajt -, nagy hallgatója vagyok a Belgának és a Quimbynek is. Máriás Béla zenei munkásságának egy részét is meghallgattam már" - mesélt a széles skálán mozgó zenei ízléséről.

Persze az elnökasszony kikérhette volna magának a bolhacirkuszt, a színpadot és a dekoratívra sikerült ábrázolását, de inkább megkönnyebbült, nem egy durva és sértő felvétel látott róla napvilágot. „Csak örülni tudok, hogy ilyen kedvesen csinálták meg ezt a felvételt, várom, hogy egy tiszteletpéldányt küldjenek nekem" - mondta nevetve Dávid Ibolya, akinek egyébként a színpadról – nem meglepő módon – a politika jutott eszébe. Egész pontosan Tóta W. Árpád cikke, aki gratulál Dávid Ibolyának, mert betolta a bábszínházba a nehéztüzérséget Bokros Lajos személyével. Igaz, hozzátette azt is, időnként az ember sírni tudna ezen a bábszínházon.

Ezek után nem csoda, hogy a Magyar Demokrata Fórum elnökasszonya szerint szükség van a humorra. „A humor jelenlétét mindig hiányolom, de amikor a humor átmegy bántásba, sértésbe, az nyilvánvalóan nincs kedvemre, de a csipkelődés természetes velejárója az életünknek. Római jogi mondás volt: Aki magára ölti a közéleti szereplés messze világító tógáját, köteles tűrni, hogy tógája fénye messze világít, annak bemocskolását tűrni nem köteles. Aki ezt a tógafényezést és foltozást humorral teszi, azt én díjazom" - összegezte véleményét Dávid Ibolya.

drMáriás

Máriás Béla egyszerre zenész, festő, író, performer és a tudósok együttes frontembere. Munkásságára az avantgárd, a dadaizmus és a szürrealizmus nyomta rá bélyegét. drMáriás nemrég a magyar médiát használta ihletként festményeihez, melyekből kiállítást nyitott "Kelemen Anna farkából négyméteres Torgyán József-szerű aranyhalat operált ki a közadakozásból felfüggesztett ombudszman" elnevezéssel.