Az énekes szerint a norvég hegedűs nyeri meg az Eurovíziós Dalfesztivált. Tapasztalatai alapján ki meri jelenteni, a moszkvaiak szeretik a magyarokat, mert azt hiszik, nagy lelkünk van, és ezt vizes pohárnyi vodkákkal ünneplik. Ádok Zolin kívül is sok mindenkit meglepett, hogy kiesett a magyar csapat.

Ádok Zoltán ugyan még Moszkvában van, a Velvettel mégis megosztotta tapasztalatait és élményeit az Eurovíziós Dalfesztiválról. Az elődöntőből csütörtökön, nem sokkal éjfél előtt kieső magyar induló állítása szerint nem keseredett el: „persze voltak érzelmi kitörések, mindenkiben ott volt a győzni akarás, a lányok sírtak is rendesen. Én akkor, mikor édesanyám azt írta: büszkék vagyunk rád.”

 A norvég fiú fog nyerni

„Nagyon elégedetten jöttünk le a színpadról, boldogsággal töltött el minket, hogy rengeteg rajongónk van itt. Sokan nem értik miért nem jutottunk tovább, hiszen szerették a dalt. Nem feltétlenül a teljesítményt tükrözi az eredmény” – utalt Ádok az orosz döntés mögött megbújó érdekekre. Az énekes korábban elmondta, a következő lemezét svédek segítségével fogja elkészíteni - ez nem túl kiugró teljesítmény a popszakmában, hiszen többek közt Lola és Mark is a svédektől kapja az ihletet és lehetőséget. -, szerencséjére még az Eurovízióra nevezett szerzeménye is népszerű a skandináv országban.

Ádok arról is beszámolt, hihetetlenül nagy szeretet fogadta a magyar csapatot, a metrón is kellett autogramot adnia, sőt rengetegen kérték, hadd fotózkodjanak vele. „A döntős orosz lánynak, Anastasia Prikhodkónak is nagyon szimpatikus voltam, engem választott ki, hogy találkozzak vele egy étteremben, amit a legnézettebb orosz tévé kamerái is rögzítenek.” Az énekest megkértük, tippelje meg benyomásai alapján, ki nyeri meg idén a versenyt. „A norvég fiú tud oroszul, beloruszi felmenőkkel is büszkélkedhet, és nagyon ügyes. Szerintem ő nyeri meg, bár a második elődöntő is erős volt.”

Az énekes azt is elmondta, megdöbbenve tapasztalta, hogy az ismeretlen indulók voltak leginkább elszállva maguktól, az ismertebbek hozzájuk képest kommunikatívan, kedvesen és barátságosan közlekedtek a közös partikon. Személyes kedvence az izlandi lány volt, akivel nagyon jókat tudott beszélgetni. „Bízom benne, ha hazajövök az emberek szeretettel fogadnak majd, mert látták mennyi munkát fektettünk bele a produkcióba, és látták, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk. Remélem, elégedettek lesznek velünk.”

 Olcsó cigi, vodka

Ádok Zolit megkértük meséljen arról, mit látott Moszkvából, illetve mennyire volt jól szervezett az Eurovíziós Dalfesztivál. „Tiszta a szálloda, minden delegációt rendőrautó kísért haza a reptérről, friss gyümölcsöt, finom kekszeket és süteményeket kaptunk a próbák alatt. Törődtek velünk, minden időben történt, pár perces csúszások voltak csupán. Profi volt a színpad is, 28 kamera pásztázta, 600 intelligens lámpa világította be, tényleg kitettek magukért.”

Azt is kiderült, Moszkvában szeretik a magyarokat, mert úgy gondolják nagy a lelke ennek a nemzetnek. Az orosz konyha kiváló nagyon hasonlít a magyarra, a különbség pusztán a fűszerezésben rejlik. „A vodkát vizespohárban adják, és nagyon drága itt minden. Furcsa, a nemzeti italuk olcsóbb, mint a mozzarella sajt. A túró rudijuk isteni. Krémesebb a töltelék a hazainál, sokkal vastagabb a bevonója és van fehércsokis is. A cigi csak 140 forintra jön ki, bármelyik.”