A Blikk arca az Intim fejlövés című filmben egy olyan kiborulást produkált, amit a kollégái is megirigyeltek. Az alacsony költségvetésű film rekord számú producerrel büszkélkedhet, a szakma és nézők szerint pedig végre egy nézhető magyar film került a mozikba. Négy perverz történet, homevideo-jellegű képi világgal. Szabó Győző ingyen vállalta a szereplést, Kovács Lehel negyvenezret kapott érte. Interjú Szabó Győzővel, aki izgalmasnak tartja a másságot színpadon eljátszani.

Az Intim fejlövés című filmet honorárium nélkül vállaltad, miért?

Nyilván az ember nem megy egy norma alá, még akkor sem, ha vajas kenyéren és majonézen kell élnie. Szajki Peti pedig nem tudta volna megfizetni azt a gázsit, ami nekem alap. Ha elkezdek visszavenni, akkor lenyomom a gázsim. Mint egy farmernadrágnak, nekem is megvan az áram, nem szívesen megyek az alá, ha mégis, akkor inkább nem kérek pénzt.

Bíztál a produkcióban?

Azért azt tudni kell, amikor Péterrel találkoztam és a könyvet olvastam, láttam, valamit nagyon akar. Egy szimpatikus fiatalember kis költségvetésű filmmel jelentkezett, részemről pedig ez mégiscsak egy befektetés. Látom a tehetségét a fiúnak, és ha csinál majd egy másik filmet, talán gondol rám. Ezzel együtt azt mondom, nagyon drukkolok neki és remélem, készít majd még filmet és akkor azt mondja, Győző itt egy szerep, amit szívesen vállalok. Valahol ez is csak egy üzlet.

Szerinted elég felvetni a problémát - hiszen egyik történet sincs lezárva a filmben -, hogy párbeszéd induljon róla?

Igen. Nyitva kell hagyni a kérdést. A dolog izgalmát elvenné, ha lezárnánk minden sztorit. Az én döntésem a saját történetemben ha kiderülne, lehet, legyöngítené az egészet. Az életben is nagyon nehezen hozok döntéseket. Mondjuk, sokkal jobban szeretem, ha mások hozzák meg helyettem. Ilyen típus vagyok. Ugyanez a film is. Döntse el más, hova fut ki a dolog, ha összerakja a mozaikot. A filmben lebegtetve van az egész.

Olvastad a filmhez kapcsolódó blogot?

Soha nem nézek fórumot.

A blog szintén magánéleti, szexuális problémákat vet fel. A műsor promójához jó értelemben járul hozzá.

Lehet, hogy megnézem. De nem tudok mit mondani, nem olvastam.

Milyen tabudöntögető karaktert játszanál el szívesen?

Színpadon például izgalmas a másságot eljátszani. Egy szép filmben szívesen lennék meleg bokszoló, az alkatom ugye erre predesztinál. Olyan sok jó téma van. Készültek már szép filmek meleg témában, ahogy a heroinról is. Lehetne ilyet magyar vonatkozásban is. De szívesen hemperegnék négy kurva jó nővel is egy ágyban.

Érezted, mikor készült a film, hogy jó és nézett lesz?

Nem számítottam ekkora sikerre. Ennyi jó kritikát kollegáktól, barátoktól még nem kaptam. Csőstül jöttek. Mondták, hogy nem láttak még ilyen szerepben. Mindenki azt gondolja, nagy nevettető vagyok. Jó, van bennem egy komikusi véna, de színpadon inkább a drámai vonalat viszem, a tisztább, komolyabb dolgokat.

Tudod, milyen karakter áll közel hozzád, vagy nem akarsz dönteni ebben, mondják meg mások?

Sokfélét kerestem, szakmailag az egyik legnagyobb az volt, amikor vak fiút játszottam – Balra a nap nyugszik -. Játszottam már Shakespeare Hamletjében Claudiust, és más véres, drámai, mély dolgot csináltam. De ugyanúgy szeretem a kabaré műfaját is, ahogy Bozsik Yvette-el is táncolni. Keresgélek, de nem nagyon akarom megtalálni a karakterem. Szépen összerakom magamban, annyi.