Félredobta a balkáni elemeket Bencsik Tamara, és új, az itthon is már tucatzenének számító r'n'b stílussal próbál betörni a zenei iparba. Véleménye szerint ugyanis - noha nem mindenkinek áll jól az amerikai stílus majmolása -, ő eddig csak pozitív visszajelzéseket kapott. A Megasztár óta először forgattak vele videoklipet, amiben szinte többet mutatott meg magából, mint a G5 magazin fotósorozatában. Hét hónapja szerelmes a tehetségkutató verseny egykori fodrászába, és ezzel a fiúval nincsenek olyan gondok, mint az előző pasijával, aki állítólag nem tartotta túl sokra a lányt.

Június elején jelent meg Bencsik Tamara önálló stúdióalbuma Vándorszél címmel, a lemez Tűz című dalához pedig a napokban rendezték a videoklipet. A Megasztár 4. szériájából megismert énekesnőnek ugyan a tehetségkutató verseny óta ez volt az első forgatása, nem lehet kezdőként tekinteni rá ezen a területen sem. A 2006-ban alapított Balkán Expressz nevű zenekarral ugyanis voltak próbálkozások, jóllehet, Bencsik akkor még nem örvendett a közismertségnek, így az akkor készült klipekkel nem voltak tele a hazai zenei csatornák.

Szelíd lány volt, vadmacska lett

Új dalainál az együttes elhagyta a balkáni motívumokat, és a nevüket is Black Rose-ra változtatták. Mivel azonban a zenekar neve még mindig szinte ismeretlen, az albumot Bencsik neve fémjelzi.

„A Megasztár vége felé alakult ki nálam az új stílus" – magyarázta az énekesnő a hirtelen vett fordulatot. „Sokan azt mondták, hogy az utolsó dal, az I Need a Hero volt az, ami tükrözte az egyéniségemet, és akkor arra gondoltunk, mi lenne, ha imidzset váltanánk. Az együttesem tagjai ugyanis nyomon követték a változást, ahogyan azt mondták, a versenyre egy szelíd lány ment, és végül egy vadmacska jött ki."

Bencsik mindig is úgy gondolta, hogy a magyarok éhesek az újdonságokra, pont ezért is kezdtek először a balkáni stílussal. Egy idő után viszont kiderült, hogy mégis csak jobban érzi magát a mai világ zenéiben, a popban és az r'n'b-ben. „Sokan próbálkoznak az amerikai vonal koppintásával, de ez nem megy mindenkinek. Az én albumom még friss, de már most nagyon jók a visszajelzések. Amin meghatódtam, az egy teljesen ismeretlen rajongóm véleménye volt: azt írta, hogy én vagyok az a hang, ami a magyar zenei világnak kell most. Többen jelezték azt is, hogy nem nagyon szeretik azokat, akik úgymond majmolják az amerikai stílust, nekem viszont ez jól áll, és tudom önmagamat adni."

A Tűz című számmal a fiatalabb korosztályt célozták meg. Az énekesnő szerint a pörgős, fülbemászó a dallama, a könnyen megjegyezhető szövege miatt ez az ének igazi nyári sláger típusú. „Úgy gondoltuk, ez az egyik dal, ami arra alkalmas, hogy videoklipet készítsünk belőle. A hirdetésre, amiben az eseményhez táncoslányokat kerestünk, több mint százan jelentkeztek, ebből hat profit választottunk ki, akik szerepelni fognak. De nem csak ők táncolnak, hanem az egyik jelenetben én is" – számolt be az előkészületekről a megasztáros, és hozzátette, onnantól kezdve, hogy a menedzserével megegyezik az ízlésük, nem volt vita abból, hogy milyen hangulata, stílusa legyen a videónak. „Nem akartuk túlzásba vinni, de így is dögös, szexis és sokat sejtető a ruha, ami rajtam volt a forgatáson."

Függetlenül a sok változástól Bencsik úgy érzi, ugyanaz a lány maradt, aki a Megasztár előtt is volt. „Én tisztában vagyok azzal, honnan jöttem és mit csináltam azelőtt. A csúcsra érni relatív nagyon könnyű, de ott maradni nehéz feladat. Fontos, hogy ne szálljon el az ember magától, és szeretni kell a rajongókat. Engem például ők motiválnak a legjobban. Imádom a munkámat, imádok énekelni, és már nagyon várom az élő koncerteket."

Összeköltözött fodrász pasijával

Az énekesnő hét hónapja szerelmes. Előző barátjával akkor szakított, amikor bekerült a Megasztár döntőjébe, mert úgy érzete, párja nem hisz benne és nem tartja túl sokra. Mostani párját a verseny alatt ismerte meg a kulisszák mögött: a fiú a tehetségkutató műsor egyik fodrásza volt. „Két hete költöztünk össze" – informált minket Bencsik a legújabb fejleményekről, majd hosszú áradozásba kezdett: „Nekem ő nagyon sok erőt ad, mindenben támogat, elkísér a fellépéseimre, ott csápol az első sorban, motiválva engem a lelkesedésével. Nagyon kiegyensúlyozott vagyok neki köszönhetően."

A lány attól sem tart, hogy párja idővel nem tudja majd kezelni, hogy barátnője a figyelem középpontjában van, míg őt csak Bencsik Tamara barátjaként tartják számon a szakmában. „Soha nem vettem még észre, hogy bántaná az a dolog, amikor megrohamoznak a rajongók, és autogramot kérnek. Sőt, ő adja nekem a papírokat a kezembe, ha esetleg nem érném el. A partikon igyekszem mindenkinek bemutatni, hogy ő az én párom, hogy ne érezze azt, hogy a háttérben van, mert én sem szeretném, ha azt érezné. Ő az én másik felem, lehet, hogy nélküle ez az egész nem menne ilyen könnyen."

Célkitűzései között egyelőre csak az éneklés van. „Szeretnék minél több lemezt kiadni, és meghódítani Magyarországot. Ha ez sikerül, talán még külföldöt is megcéloznám a dalaim angol verziójával."