Dzsudzsákra egyedi cipőt gyárt az Adidas és tankolnia sem kell. A sztárfocistákra kész személyzet figyel, akik ételt is rendelnek, ha arról van szó. A középpályásnak csak rúgnia kell, de azt 100 százalékosan, más nem érdekes. Dzsudzsák élménybeszámol és eloszlat pár tévhitet.

Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven középpályása és a magyar labdarúgó-válogatott játékosa nemrég költözött új lakásba Budapesten. A gardróbban egy mindig kész karácsonyfa figyel az év 365 napján arra, hogy rátaláljanak.

A focista megmutatta otthonát az RTL Klub Fókusz című műsorának, így vizuális élményben is részesülhettek azok a nézők, akik még nem jártak nála vendégségben. A hálószobából öt perc alatt ért át a kamera a nappaliba – ez persze nem igaz –, ami annak köszönhető, hogy közel 100 négyzetméteres, Penthouse jellegű újépítésű ingatlanról van szó. "Szerettem volna úgy megvenni, hogy minden benne maradjon az előző lakótól. Extra volt a gardróbban hagyott karácsonyfa, de el van téve, nincs szem előtt, engem nem is zavar, csak a cipőimet tartom ott” – mondta Dzsudzsák, aki szerint ez az ingatlan tökéletesen megfelel a számára.

„Nem családi ház, hanem modern, fiatalos. Kedvencem az a fürdőszoba, amiben a jakuzzi van.” A focista azt is megosztotta velünk, hogy azért volt szüksége ennyi térre, mert így kényelmesen tud játszani – Playstation –, vendégeket fogadhat, és a ruhái is elférnek. Saját bevallása szerint nem egy divatmajom, de szereti a szép darabokat, viszont nem márkafüggő, csak azt veszi meg, ami jól áll rajta. „Az egyedi cuccokért vagyok oda, mert az nem jó, ha szembejön velem, ami rajtam van.” Dzsudzsák a riportban egy igen nagy Louis Vuitton táskába helyezte a menetfelszerelését, ezért újabb kérdőjeleket lőttünk felé, ha már felemlegette azt, hogy nem rajong azért, amiért sokan mások. „Az a poggyásztáskám, ha két-három napra megyek, abba teszem a cuccaim. Nyilván nagyon sajnálom, hogy úton-útfélen ilyen táskába lehet botlani, de nekem már nagyon rég megvan. Celebpartikra és megjelenésekre sose vinném magammal.”

A középpályás más státuszszimbólummal is büszkélkedhet. A mostani fehér BMW-je előtt egy sportautója volt, de mivel túl drágán jött ki az út Hollandiába és vissza, lecserélte a mostanira. „Ez kényelmesebb, és jó áron is vettem” – emelte ki az előnyeit Dzsudzsák. A focista menedzserét, aki lakás és autóvásárlásban is segítette, második apjaként jelölte meg, és barátjának, jobb kezének tartja. „Mindig ment a dolgaim után, hajtotta, ismeri az igényeimet, nem is menedzserem, több annál.”

Adidas személyre szabva

Dzsudzsák Balázs külön a lábára tervezett cipőben játszhat, mivel az Adidas leszerződtette. „Már az európai láncba is szerződtem. Az Adidasnak három féle futballcipője van, én az Adipure stílust népszerűsítem. A mostanit olyanra csináltattam, hogy fehér és piros csíkok legyenek benne, a nyelvén magyar zászlóval, az oldalán pedig a nevemmel. Edzőtáborba öt-hat párral viszek, szerencsére két-háromhetente küldenek cipőket.” Dzsudzsák a futáshoz nem igényelt egyedi tervezésű cipőt, ott megelégedett a forgalomba hozottakkal.

Elmondása szerint a legnagyobb meglepetés az volt a számára, hogy Hollandiában még a kocsiját sem neki kell megtankolnia, van erre külön humánerőforrás. „Semmit nem kell csinálnom, csak fociznom. Kaját is rendelnek nekem, ha arról van szó, jönnek értem, a családomért, ha megérkezünk. Minden alól mentesítenek, hogy csak a játékra koncentráljak.” A középcsatár elmondta, hogy a PSV Eindhovennél már ragaszkodnak hozzá, és egy két hálószobás lakásban szállásolták el, de hamarosan költözhet egy jobb helyre, az erdő mellé.

„Hál istennek elmondhatom, a helyemen vagyok. Tavaly volt egy időszakom, amire nem vagyok büszke. Lazán vettem a dolgot, ezért nem játszhattam pár mérkőzésen. Ekkor rájöttem, nem jó úton járok. Nagyon elkezdtem küzdeni, és talán kijelenthetem, hogy életem legjobb szakaszán vagyok most túl. Nem kerültem el a süllyesztőbe, nem is adtak el. Szeretnék komoly sikereket elérni, a családhoz szükséges anyagi hátteret biztosítani, és majd kitalálni, milyen vállalkozásba kezdjek. Most spórolok, azt a részét a fizetésemnek, amire nincs szükségem, bankba teszem” – mondta, majd hozzátette, Adáról nem tud újat mondani, hiba kérdezzük.