Ellenben sokat vigyáz rá, megtanult egy kézzel pelenkázni, és már a család beagle-ével is megértette, hogy a jövevény jó barát.

Császár Előd, alias Shane54 június elején lett apuka, de úgy érzi, máris beleszokott a szerepbe, és bár eleinte izgult, szinte azonnal kiderült, hogy nem is annyira megerőltető dolog ez az apaság. “Nagyon súlyos a kiscsaj” – kezdi a Velvetnek kihajolva a Rise Fm mikrofonja mögül, ahol a hét első két napján vezet műsort. – “Rettentő édes, amikor mosolyog. Eleinte csendesen aludt, aztán volt egy időszak, amikor nagyon sokat ordított, de most már sokkal jobb a helyzet.”

A kutya, a gyerek meg a free mama

Elmondása szerint egészen meglepő dolgokra tanítja meg az apaság, elsajátította például az egy kézzel pelenkázást, mivel Petra olyan intenzíven rugdal, hogy muszáj a másikkal lefognia, arról viszont nem tesz említést, hogy mindez jelent-e számára bármiféle könnyítést a dj-zésben.
Császár Előd a kismamák elidegenítése ellen van, így már olyan is előfordult, hogy négy órára egyedül maradt kislányával, hogy az anyja kimozdulhasson egy kicsit. “Nyugodtan otthon lehet velem hagyni, ilyenkor nagyon jól eljátszunk, én, a gyerek meg a kutya.”


A család beagle-e volt az egyetlen, aki nehezen szokta meg az új jövevényt, eleinte mohó kíváncsisággal vizslatta a csomagot, amire mindenki nagyon vigyázott. “Nagyon érdeklődött a gyerek után, de ugye nem nézhette meg. Aztán mikor végre megmutattuk neki, szerencsére megnyugodott.”

Apák klubja

Szabadidejükben már lejárnak sétálni, ilyenkor általában az egész család megy. A dj és felesége ráadásul abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a nagyszülőket is maguk mögött tudhatják, így nemcsak rájuk bízhatják a gyereket, de a tanácsaikat is gyakran követik. “Az extra kéz is mindig jól jön a háznál” – mondja, majd hozzáteszi, hogy mindezek ellenére már kezdenek beleszokni a családosdiba. – “Ha valami probléma merül fel, akkor mindig az apuka haverjaimat hívom, mert valahogy mindegyik tud jó ötleteket adni krízisben.”


“Például nagyszerűen alszom már üvöltő gyerek mellett” – meséli nevetve, persze nem felejti el megemlíteni, hogy azért hajnalban felkel, hogy leváltsa a feleségét. – “Most elég kemény volt, mert kilenc napig voltam adásban reggeltől estig, ráadásul a gyerek akkor üvöltött a legjobban, de hát ez az igazi kihívás.”

Jakarta és Petra

Császár Előd mostanában a rádión kívül itthon nem nagyon lép fel, ennek következtében azonban elég sokat jár hétvégeken külföldre, ami néha fárasztó, hiszen ő a hétvégéken dolgozó apuka, ám ez a kapcsolatukra nincs semmiféle hatással. “Annának sincsenek vele problémái, mert ő megérti az ilyesmit, meg hét közben elég sokat vagyok otthon. Szerencsére nem parázunk rá erre a dologra, veszekedni sem szoktunk, mert ami hiányzik belőle, az megvan bennem és fordítva.”


A sok külföldi munka ellenére egyelőre nem tervezi a bébit is kivinni magával a hétvégi fellépésekre, ami érthető, hiszen legutóbb például Jakartában járt, ahová több okból sem lett volna logikus elvinni egy két hónapos gyereket.