A 38 éves színész leginkább a fekvőpozíciós pihenést szereti, főleg, hogy négy szerepet is elvállalt a nyárra. Maradék idejében falunapokon szórakoztatja a közönséget remek vicceivel, amiket barátain tesztel. Amikor pedig épp nem lép fel, akkor gerillamarketinget gyárt, vagy épp híreket magáról, mert önmaga menedzselését még Los Angelesben elsajátította.

Beleznay Endrével a napokban rendezett csörgőlabda mérkőzésen találkoztunk, ahol a szokatlan sportágon kívül a fél életét megosztotta lapunkkal. Egyik szerepe kapcsán például arról értekezett, a török nagyvezér, Szokoli Mehmed nem is volt rosszfiú, csak Zrínyi Miklós akart minden áron belehalni az 1566-os szigetvári ostromba.

Magát menedzseli

A pécsi születésű humorista elsőként a menedzselés alapjait osztotta meg lapunkkal, mert, mint kiderült, nagyon fontos, hogy egy színész saját maga keresse a szerepeit. „A mi szakmánkban is bőven kijut a kiszolgáltatottságból. Színészként elvileg várnom kellene, hogy valaki megkérjen valami munkára, de elég hamar rájöttem, ez így nem működik” – mondta a Velvetnek Beleznay, aki még Los Angelesben sajátította el, hogyan is működik az önmenedzselés. „Saját magam kampányolásával sikerült befutnom, így lettem országosan ismert. Persze ez nem mindig kényelmes, és nem is mindig szeretem csinálni” – utalt a kilincselés művészetére a színész, aki azért jobban szereti, ha csak úgy sorra csörög a telefonja.

A Szőke kóla főszereplőjétől azt is megtudtuk, nem, hogy nincsenek fellépései, még túl sok is van, ugyanis nem csak színházi szerepeket vállalt a nyárra. „Folyamatosan lépek fel falunapokon és szabadtéri rendezvényeken vicces műsorral, és a zenekarommal, a Beleznay Endre és a Dzsinnel is van havi 1-2 jelenésünk” – tudatta lapunkkal programját a multifunkcionális színész, aki emellett négy bemutatót is vállalt. Ja, és mellette művészeti vezetőként és rendezőként dolgozik egy stúdióban, ahol vírusmarketing céljából gyártanak kisfilmeket.

A humor az élete

Szerepei felsorolása közben Beleznay arra is kitért, a Zrínyi 1566 című rock musicalben kapott drámai szerepe mellett leginkább a humorfelelős pozícióját tölti be a darabokban. Mint megtudtuk, a móka és kacagás hétköznapjait is kitölti. „A humor teljesen áthatja az életemet, alapvetően a humoros oldaláról fogom fel a dolgokat” – kezdte optimista szemléletének klisés bevezetését Beleznay. „Folyton mondok mindenféle vicceket, amik nem mindig jók, így, akik állandóan velem vannak, el-elfáradnak” – tette hozzá a 38 éves színész, aki a haragos tekintetes alkalmával mentségként a „de én ilyenkor dolgozom” – indokot hozza fel.

A köztudottan szcientológiapárti Beleznay megjegyezte, számos elfoglaltsága mellett nem igazán jut ideje a pihenésre, legfeljebb 1-2 napra tudnak elutazni feleségével és kislányával. Bár alkalomadtán összejön némi fürdőzés, a betervezett program csak ritkán valósul meg. „Azt terveztük, hogy augusztusban elutazunk négy napra Ausztriába egy kis magaslati levegőt szívni, de a pluszfellépések miatt lehet, hogy nem fog összejönni” – mondta lapunknak Beleznay, aki hozzátette, leginkább passzívan szeret pihenni, bár ez függ a helyszíntől is.

„Számomra az is egy komoly pihenésnek felel meg, ha elmegyünk anyósékhoz. Ők Vas és Veszprém megye határán laknak egy faluban. Ott nagy csend van, mi pedig csak lefekszünk, és sokat eszünk. Attól is függ, hogy épp minek vagyunk a végén, mert a mostani próbaidőszak után leginkább vízszintesen szeretnék aktivitást kifejteni” – jegyezte meg a humorista.