A műsorvezető egy magyar filmben kapott kisebb szerepet, ami olyan apróra sikerült, hogy mindössze egy forgatási napon kellett megjelennie. Az exszépségkirálynő egyébként rendkívül élvezte a forgatást, annak nyelvét azonban kevésbé. Horváth Évának németül kellett megszólalnia úgy, hogy még a magyaron is van mit gyakorolni. Gondoljuk ezt abból, hogy decemberig beszédtechnika-tanárhoz jár.

Rendkívüli sóvárgást éreztünk egy Horváth Éva-interjúra, miután a Blikkben azt olvastuk, az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője németül szólal meg egy magyar rendezésű szupertitkos filmben. Azt szerettük volna tudni – csak, hogy végre Tornóczky Anitát idézhessük –, hogy ezt így mégis hogy, mikor magyarul is találhatunk kivetnivalót a képernyőn produkált beszédstílusában. Valószínűleg így van ezzel ő is, mert beszédtechnika-tanárnál sajátítja el a műsorvezetői hangsúlyokat. Mint kiderült, Horváth Éva világéletében messziről elkerülte a német nyelvet, így az sem valószínű, hogy tízig el tud számolni - mondta. Németül.

Furcsa betűket használnak a németek

Horváth Évának csak egy napját kellett rászánnia a magyar titkos filmre, amiről annyira nem beszélhet, hogy a rendező nevét sem árulta el. Azt viszont megtudtuk, silány németnyelvtudása – ami úgy tűnik, a magyar szépségkirálynők gyengéje – arra is rákényszerítette, hogy fonetikusan írjon. Pedig ő még soha életében nem csinált ilyet előtte. „Az igazi béna megoldás. Ugye, fura betűket is használnak, ezért szépen fonetikusan leírtam minden. Itt azért nem arra kell gondolni, hogy egy egész monológom van, csak pár sort kaptam” – mondta a Velvetnek telefonon Horváth, majd hozzátette, annyira furcsának érezte a helyzetet, hogy saját magát nevette ki.

„Nem is emlékszem, hogy valaha is leírtam volna bármit fonetikusan, pedig olaszul és angolul is tanultam. Leginkább a tévéből ismerős nekem, hogy valamit fonetikusan leírnak – hát, én most ezt tettem a német nyelvvel” – jegyezte meg az RTL Klub és a Cool TV műsorvezetője, aki a német nyelvvel kötött barátságát nem tervezi meghosszabbítani. „Nem gondolom azt, hogy holnap rögtön beirakozom egy intenzív nyelvtanfolyamra” – tette hozzá Horváth. A 30 éves műsorvezető egyébként azt is furcsának találta, hogy egy szóra több kiejtés is létezik a német nyelvben.

Fehérre festetve lett színesebb

Miután Horváth Éva GPS-e sikeresen felvezette őt az M0-ásra, telefonon arról is beszámolt, szeret magyar beszédtechnika-tanárhoz járni, akinél a hangsúlyain javít. „Soha nem raccsoltam vagy selypítettem, ez nem egy logopédiai szakkör, nem veleszületett hibákat korrigál, hanem apró gondokat finomít” – részletezte a volt szépségkirálynő, aki kifejtette, nagyon szeret részt venni ezeken az órákon, mert nemcsak szórakoztatóak, de olyan dolgokat is megtanul, amiket az általános iskolában nem tanítottak.

A televíziós műsorvezető számára egyébként több dolog is szokatlan volt a filmforgatáson. „Nemcsak arra kellett odafigyelni, hogy egy filmben vagy, ott vannak körülötted egy csomóan, hanem minden másképp történik. Minden elismerésem a színészeké és a vágóké, ugyanis míg a televízióban csak néhány, addig a forgatáson legalább 30 szögből vettek fel egy jelenetet.”

Horváth Éva azt is egészen különleges élményként könyvelte el, hogy – szemben a televízióban és fotózásban alkalmazott erős sminkkel – ezúttal sokkal világosabbra festették az arcát, mint amilyen az eredetileg. „Készítettünk fotót, és azon úgy nézek ki, mint egy bohóc, rendesen világít a fejemen a fehér púder” – jegyezte meg Horváth, aki azért vállalta el a szerepet, hogy színesebbé válhasson általa, és, hogy megtapasztalja, mennyire tudja magát jól érezni egy ilyen helyzetben.