A Cosmopolitan egykori főszerkesztője is bérből és fizetésből él, így nem szokott csak azért repülőre ülni, hogy vásároljon valamit egy külföldi városban. Amúgy ő egy egyszerű lány, aki nem jár a fellegekben, és kedvenc kiegészítői kapcsán csupa olyan dolgot említett, amit családtagjaitól kapott. A megbeszélésekre mindenesetre komolyan felkészül, és ugyan szereti a magyar tervezőket, de azt tanácsolja nekik, hogy a manószerű holmik helyett inkább hordható ruhákat tervezzenek.

Tóth Bori egy háttérbeszélgetés keretében jelentette be új, "business look" kollekciójának létrejöttét, és Szabó Patrícia mint trendszakértő irányította a beszélgetést. Az eseményen természetesen a tervezőnő egyik szettjében jelent meg, bár bevallása szerint főként a báli időszakban láthatjuk őt honi divattervezők kreációiban. „Elég sok magyar tervezőtől viselek, illetve vásárolok ruhákat. Nem nagyon emelnék ki senkit, ugyanis nagyon sokukat kedvelem” – tette hozzá Szabó Patrícia, aki a következőket javasolja a szakma képviselőinek. „Azt tanácsolom nekik, hogy hordható ruhákat tervezzenek. Jöjjenek kicsit ki abból a zsákutcából, amibe pár évvel ezelőtt belementek, vagyis, hogy manóruhákat, nagyon alternatív dolgokat terveznek. Próbáljanak meg egy kicsit arra a közönségre is gondolni, akik nagyon szívesen viselnék magyar tervezők ruháit."

Fontos a célközönség

A üzleti viseletekkel kapcsolatban kiderült, a magyar Cosmopolitan egykori főszerkesztője próbálja belecsempészni a saját stílusát az adott összeállításba. "Mindig fontos, hogy felkészüljek abból a személyből, akivel éppen találkozóm van. A tévéműsoroknál és az újságoknál is picit célközönségben gondolkodom. Fontos szem előtt tartani, hogy milyen megbeszélésre megyek, kivel találkozom, és ezt mind hogyan lehet lefordítani az én nyelvemre, az én ruhatáramra” – nyilatkozta a Velvetnek a Celeb vagyok, ments ki innen egykori szereplője, akit alkalomtól függően mindig másként definiálnak. „Szoktam újságíró, kommunikációs szakértő és trendszakértő is lenni, ha valahol fel kell tüntetni a titulusomat” – mondta Szabó Patrícia, aki az oktatásban is kipróbálná magát.

Ő is magyar körülmények közt él

Ami a Juj.hu-nak köszönhetően ismertté vált, New Yorkban vásárolt 425 dolláros ruhát illeti, az egykori főszerkesztő elmondta, sajnos nem áll módjában csak azért repülőre ülni, hogy elcsípjen egy jó kis leárazást Londonban. „Szívesen mennék külföldre csak azért, hogy vásárolgassak, de az ember pénztárcáját ez megviseli egy kicsit, hiszen mégis csak bérből és fizetésből élünk. Nagyon sokat vásárolok külföldön, de ez nem jelenti azt, hogy kifizetek százezer forintokat egy repülőjegyre, csak azért, hogy bevásároljak, hiszen én is egy magyar körülmények között élő lány vagyok” – szögezte le Szabó Patrícia.

Nincs felfújható stylistja

A sok szakértői titulus mellett egyébként a celeb címkét is bátran ráakaszthatjuk, és valószínűleg ennek köszönhető, hogy a Vacsoracsata e heti adásában is szerepel. Amikor szóba hoztuk a műsort, kiderült, hogy Szabó Patrícia kissé kritikus önmagával szemben: „Soha nem szoktam megnézni a tévéműsorokat, amikben szerepelek, mert szörnyű látni, hogy innen le kellene venni, ott hozzá kellene tenni. ” Ja, és ugyan a műsorban egy stílustanácsadó segítségét is igénybe veszi, amikor ő látja vendégül a többi hírességet, de alapvetően csak ritkán kéri ki stylist véleményét. „Egyszer megkérdezte egy divatüzletben dolgozó hölgy, hogy van-e saját stylistom. Erre visszakérdeztem, hogy arra gondol, hogy valaki mindennap felöltöztet, hogy reggel előveszem a felfújható stylistot. Persze van, amikor megkérdezek egy szakembert, de alapvetően elég ügyesen fel tudom aggatni magamra a különböző ruhadarabokat. Egyszerű lányka vagyok, nem olyan, aki a fellegekben jár.”

Kedvence egy macis hátizsák

Mivel a pénteki Vacsoracsatában minden fogáshoz új kalapot vesz majd fel, így jogosnak találtuk a kérdést, hogy valójában kiegészítőfüggőnek tartja-e magát. „Bár nem gondolom, hogy az vagyok, de azt hiszem, hogy mégis illik rám ez a jelző. Táskákból, cipőkből két-három lakást simán be tudnék rendezni rendesen” – érkezett a válasz. Ami a gardróbjában található kedvenc darabokat illeti, főként olyan holmikat sorolt fel, aminek inkább eszmei értéke van. „A család gyakran szokott nevetni azon, hogy milyen fura dolgoknak örülök. A testvéremtől valamelyik karácsonyra kaptam egy macis hátizsákot. Az egész december 24-ét abban töltöttem. Vagy ott van az a lánc, amit a keresztfiam vásárolt nekem, amikor még hároméves volt” – zárta a fahéjas sütemények és fenyőfák illatát idéző mondattal a beszélgetést Szabó Patrícia. Köszönjük.