A színésznő a nyilvánvaló ok - vagyis a pénz - mellett a kihívás miatt is vállalta a Csillag születik zsűritagságát. Hernádi Judit szerint azonban ebben a műsorban nem nagyon tudja majd átadni a tapasztalatait, mivel itt nem csak idő sincs rá, de vélhetőleg vevők se nagyon. Azzal is tisztában van, hogy bár eddig kerülte a bulvárt, a tévészerepléssel most kénytelen valamennyire ezt is bevállalni.

Hernádi Judit elvállalta az RTL Klub Csillag születik című műsorának zsűrizését, elmondása szerint két teljesen egyértelmű ok miatt. „Arra a kérdésre, hogy miért vállaltam, van két kézenfekvő válasz. Az egyiket nem kell mondanom, a másik pedig, hogy ilyet nem csináltam, és ki akartam próbálni” – nyilatkozta a Velvetnek Hernádi.

A színésznő és három ítésztársa - Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás és Fáy Miklós – eddig 150 produkciót nézett végig, és Hernádi szerint nem volt egyszerű kiválasztani a 30 továbbjutót. „Vannak egyértelmű helyzetek, amikor valami nagyon jó, vagy nagyon rossz. Viszont amikor nehéz eldönteni, hogy valami hova tartozhat, az nehéz. Ráadásul van egy olyan nézőpont,hogy ez mégiscsak egy showműsor, aminek vannak feltételei: például nem lehet a harminc indulóból tizennyolc énekes” – mesélt a kulisszatitkokról Hernádi, aki úgy véli, nem ez a műsor lesz a megfelelő terep arra, hogy átadja szakmai tapasztalatait. „El lehet mondani jókor, jó pillanatban jó mondatokat: erre alkalmas lehet a zsűrizés, de tapasztalatokat nem lehet átadni, arra vevők kellenek”.

A színésznő szerint ez a tehetségkutató nyilvánvalóan nem olyan, mint mondjuk a Ki mit tud? volt. „Általában nem szeretek összehasonlítani semmit semmivel – ami azért érdekes, mert ez egy zsűrizés lesz -, de akkor más világ volt: az volt az egyetlen televíziós csatorna, és mások voltak a lehetőségek a verseny után is. Most talán az a lényege, hogy aki nyer, az tudja használni a médiát” – fejtette ki elméletét Hernádi Judit, aki ha csak tehette, eddig elzárkózott a nyilvánosságtól. Azzal azonban ő is tisztában van, hogy a Csillag születik zsűritagjaként ezentúl valamennyire kénytelen ezt is bevállalni.

„A bulvársajtóval volt egy lerendezendő viszonyom. Nagyon sokáig kerültem a sajtót, nem haragudtam, de úgy döntöttem, megpróbálom. Most viszont három olyan dolog is történt, ami miatt muszáj őket az életem részeként kezelni” – utalt az ötmilliós reklámszerződésére, a magánéletéből szemezgető Verebes István által írt könyvre – melynek kapcsán megtudtuk, Hernádi 14 évesen szexelt először -, és a Csillag születik zsűrtagjaként vállalt szerepére.

Persze ezek mellett Hernádi Judit továbbra is szabadúszó színésznőként tevékenykedik, és a szerepeinek száma szerinte is a döntése helyességét igazolja. „24 éve döntöttem úgy, hogy szabadúszó színész leszek, akkor voltam terhes a lányommal. Első voltam a szakmában, és azt hittem, hamarabb jön el ez a világ” – mondta a Jászai Mari-díjas színésznő, aki – akárcsak Gálvölgyi János - büszke arra, hogy még mindig sikerrel fut a kétszemélyes darabjuk, a Jövőre veled, ugyanitt. „Az nagyon nagy dolog, hogy be merik ezt vállalni velem, és - hogy visszatérjünk a Csillag Születik versenyzőihez -, az is nagy kérdés, hogy akik ma kezdik, kapnak-e majd ilyen lehetőséget.”