A műsorvezető addig fog küzdeni a Danubiusért, amíg van remény arra, hogy ne szűnjön meg a rádió. Ha nem jön össze, kilépnek a piacra. A politikamentes műsor folytatódni fog, ha lehetőséget és szabad kezet kap. Sebestyén Balázs az Esti Frizbi vendége volt, ahol először jelent meg nyilvánosan azután, hogy az ORTT frekvenciapályázatát nem a Sláger és nem a Danubius Rádió nyerte meg.

Feloldotta a Danubius a nyilatkozatstopot vagy még mindig nem beszélhettek?

Szerdán volt az ORTT döntés, innentől kezdve csak azt tudom mondani, a felsővezetői kérés továbbra is az, hogy ne nyilatkozzunk. Jelen pillanatban zajlik a tervezés, és addig nagyon sok mindent nem tudok mondani. Megpróbálok lojális lenni. Van bennem annyi, hogy megvárjam a döntést, és csak azután beszéljek. Most egyelőre csak annyit tudok mondani, törekedni fogok arra, hogy ez a műsor tovább menjen. Itt a legnagyobb vesztes egyébként a hallgató lehet, akik műsor nélkül maradnak. Ha a Bumerángot és Píritóst nézzük, több mint hárommillió emberről van szó. Mindent el fogok követni, hogy ezt valamilyen formában tovább tudjuk csinálni, meg tudjuk menteni a Danubiust, abban a pillanatban, amint látni fogom, erre nincs esély, kilépünk a piacra és mindent elkövetünk, hogy tovább menjen. Persze a fő kritériumok mentén: politikamentesen. Nálam más nem is jöhet szóba. Ha úgy csinálom a dolgot, ahogy szeretném, ha kapok rá lehetőséget, ha szabad kezet kapok, folytatom, ha nem, akkor befejezem.

Boros Lajos azt mondta, neki van Z és Zs terve is, ha nem folytathatja a rádiózást. Te már tudod mihez kezdesz magaddal?

Persze. Ez egy olyan dolog, hogy most el kell gondolkodnom azon, érdemes harminc embernek előadást tartani, olyan dolgokról, amikben hiszek. Csak kis létszámú csoportoknak. Esetleg elvinni egy olyan irányba, hogy több százan legyenek ott. Mindenféle spirituális dolgokról beszélnék nekik. De az is lehet, a tévére kell nagyobb hangsúlyt fektetnem. De az is előfordulhat, hogy ez most a visszavonulás, az átgondolás időszaka nekem. Magyarul, pihenjek egy kicsit, és azt nézzem meg, milyen irányba kell tovább mennem. Most nem egy kecsegtető helyzet se a tévé, se a rádió. A tévében is kevesebbet tudnak költeni a műsorokra, a gazdasági helyzet miatt.

Mire vágysz?

Előbb-utóbb elindulni, járni az országot, és akár tíz-húsz emberrel beszélgetni bizonyos dolgokról és segíteni nekik. Nagyon nagy igény van most erre, és nem biztos, hogy nekem milliók előtt kell szerepelnem, lehet, inkább ezt az utat kell járnom.

Miért van erre nagy igény?

Mert felgyorsult a világ, nem tudjuk kezelni az érzelmeinket, nem tudjuk megélni őket. Félnek, szoronganak az emberek. Nemsokára egy nagyon erős spirituális kettészakadás fog bekövetkezni. Aki elkezd tudatosodni, az emelkedni fog, aki nem, az lemarad. 2012-ben milyen dolgok történnek majd, azt mondják. Ezt a rohadt nagy káoszt érezzük most, a hiányt, és ez még durvulni fog. Nem lesz robbanás, nem lesz meteorit, és földrengés sem. Állítólag eldől, hogy az emberiség túléli-e önmagát, van-e tovább vagy nincs. Már benne vagyunk ennek az örvényében.

Hogy lehet kiszúrnia a kókler tanítókat, mágusokat?

Nem tudom, nagyon sok mágus és álmágus van. Sokan élnek ezzel vissza. Nem tudom, ki lehet-e szűrni. Mindenkinek a hite szerint kell döntenie arról, amit hall, az jó-e vagy egyszerűen csak pénzlehúzásról szól. A legjobb, ha az ember önmagát kezdi el gyógyítani, magát térképezi fel, és nem mástól várja a segítséget. A nagy tibetiek nem voltak hülyék, megadták a módszereket, és hozzátették, akkor gyere vissza, ha már tudod.

Honnét lehet tudni, hogy Sebestyén Balázs nem egy kókler?

Nem gyógyítok, semmi olyat nem csinálok, ami árt. Csak beszélgetek az emberekkel, elmondom, mit gondolok arról, amitől épp szenved. Elmondom, hogy lehet túl lenni bizonyos dolgokon, a saját érzelmeink irányításáról mit gondolok, a tudatosságról, az életfeladatokról, a betegségekről és ebből vagy átvesznek valamit vagy sem. Nem térítek, nem gyógyítok, nem kérek érte pénzt. Én megoldási kulcsokat kínálok.

Ha ezt nem tekinted megélhetési forrásnak, akkor miből tudnád fenntartani magad?

Nekem ott van a televízió, elég jó szerződésem van az RTL Klubbal, számítanak rám, folyamatosan kontaktálunk, merre menjünk, mi az irány, mit szeretnék. Nincs vége a világnak. Ez egy váltás, aminek lehet, hogy be kellett következnie. Nem vagyok megijedve.

Sebestyén Benett tervezett volt?

Jött egy lélek hozzánk, Ő minket választott, úgy tekintek rá, mint egy önálló lényre, aki kiválasztott minket: jó gyerekek, jövök, és nézzük meg, mit tudunk kezdeni egymással. Nem tekintek rá gyerekként, de nem mondom azt, hogy felnőttként kell kezelni. Önálló lény, akit se irányítani, se befolyásolni nem akarunk, csak segíteni, és közben tudunk tanulni tőle egy csomó mindent.

Mire gondolsz?

Türelmet, szeretet kimutatást, gondoskodást. A létező legnagyobb tanulási lehetősége, ami elképzelhető.

Érezted, amikor megfogant?

Nem, de azt igen, hogy fiú lesz. Mondtam is: nem lehet más. Nem azért, mert nekem fiú kell, hanem mert erős képem volt arról, hogy fiú érkezik hozzánk. Mikor mondta az orvos, nem is lepődtem meg. Most elkezdtük eljátszani a szülő szerepet, de közben állunk a partvonalon és nézzük magunkat és röhögünk magunkon, ahogy bénázunk. Kicsit mindig onnan kell néznie magát az embernek, mert akkor nincs nagy baj. Bent vagyok, de látom magam, amikor küzdök, harcolok és csinálom a dolgokat.

Sok könyvet olvastál a babákról?

Rengeteget. Kommunikáció az anyaméhben, szülési módszerek, mindent, Rengeteg információ van. Apróság: pelenkázod a gyereket. Olvastam, nem biztos, hogy azért sír, mert utálja a pelenkázót, hanem mert levetkőzteted meztelenre. Megéli a kiszolgáltatottságot. Tegyél egy pici apró textilpelenkát a hasára és add meg neki azt a tiszteletet, hogy nem hagyod meztelenül feküdni. Mondd el neki: hozzád fogok nyúlni, be foglak pelenkázni. Nincsen semmi baj. Kérlek, engedd meg, hogy bepelenkázzalak. Sokan most tök hülyének nézhetnek minket. De amikor rátettük a textilpelenkát a gyerek, totálisan máshogy viselkedett.

Milyennek látod a fiad?

Nem vagyok olyan, aki azt gondolja, gyönyörű. Első nap mondtam Vikinek, remélem, azért még alakulunk. Pont ma volt, hogy álltam az ágya fölött, és nem voltam túl jó passzban. Arra gondoltam, de klassz, hogy van. Meg, hogy mennyi mindent vesz el tőlem, vesz át, és érzem, hogy viszi ki belőlem. Hálás vagyok. Ott ülök, nézem tíz percig, utána egy más lesz. A csecsemők annyira tiszták még, hogy elszívjanak belőled azt, ami benned már felgyülemlett. Jó, hogy jött, jókor jött. Innentől kezdve bármi van, van egy állandó cél, egy állandó értelem, egy állandó feladat.