Pár nap leforgása alatt annyi rajongói levelet kapott a Csillag születik gimnazista versenyzője, hogy nem győzi megválaszolni azokat. Viszont amint ideje engedi, megnézi a felhozatalt, egyedülállóként még az is elképzelhető, hogy így találja meg a párját. Hogy erre mikor kerül sor, azt nem tudni, Brasch ugyanis most leginkább az énekléssel van elfoglalva. Fáy lehúzása után neki dupla figyelmet kell szentelnie a következő fordulóra.

A Csillag születik versenyzője a tehetségkutató versennyel jött hírnévvel együtt szerelmes levelek tömkelegét is kapja: Brasch Bencét fiatal lányok hada rohamozta meg a közösségi portálokon. "Igyekszem mindegyikre válaszolni” – biztosította a rajongókat Brasch a Velveten keresztül, és mint kiderült, esélye mindenkinek van, aki szimpatikus lány és bejön neki. "Nyitott vagyok minden téren, hiszen nincs párkapcsolatom, egyedülálló vagyok." Hozzátette, Paris Hilton után most már inkább a természetes lányok tetszenek neki.

Ideje viszont nem tudni, mikor lesz a válogatásra, hiszen ahogyan az lenni szokott, a csatorna reggeltől estig ellátja elfoglaltsággal. Ráadásul nincs könnyű dolga, és alaposan fel kell készülnie a középdöntőre, legutóbbi előadása ugyanis megosztotta a zsűrit. A Ronan Keating szerzemény nem bizonyult jó választásnak, és ezt Fáy Miklós sem rejtette véka alá: „Nekem ez nem tetszett. Ez van. Jobb, ha tudod” – közölte az értékelésnél.

„A saját magam teljesítményével meg voltam elégedve” – mesélte Brasch a Velvetnek. „Fáy Miklós és Oroszlán Szonja szerint viszont jobban fel kellett volna építenem a dalt. Tehát az egy dolog, hogy szerintem jól sikerült, de egy külső szemlélő látja igazán, hogy mi a hiba és mi a jó valamiben. Nem lombozott le, örültem annak, hogy ezt elmondták, hiszen legközelebb már ezt is tudom hasznosítani”.

A lehúzás ellenére ugyanis a nézők úgy döntöttek, hogy a középdöntőben szeretnék látni a fiút, és szavazataik alapján bejuttatták a szombati verseny legjobb négy versenyzője közé. Brasch elmesélte, hogy bár jól élte meg a negatív kritikát, annak azért ezerszer jobban tudott örülni, hogy Szirtes Tamástól olyan magas pontszámot kapott, és hogy a nézőknek is tetszett, amit produkált.

Azt azért érzi, hogy a közönség mentette meg, és tisztában van azzal, hogy nekik köszönhetően jutott be a 12 legjobb közé. „Gondolom, elnyertem a nézők szimpátiáját, szerettek volna még látni belőlem, esetleg még egy lehetőséget akartak adni. Remélem, hogy még sok ilyen lesz, hogy sokan szavaznak rám.”

A tizennyolc éves fiú másfél éve tanulja az éneklést a Kővirágok Énekiskolában, ami miatt hetente egy alkalommal Budapestre utazik, de már gimnázium első osztályától énekel saját magától.

„Szeretnék a Színház és Filmművészeti Egyetemre felvételizni, illetve ha ez a vágyam nem teljesül, Budapesten van rengeteg musicalstúdió, színház – és prózastúdió. De egyelőre konkrét tervek nincsenek, hiszen nem lehet tudni, hogy a Csillag születik tehetségkutató milyen lehetőségeket hoz nekem. "Ha esetleg úgy adódik, hogy a pop műfajban bizonyíthatok, akkor állok elébe, és egy ideig azt a vonalat követem. Szerintem nem zárja ki a musicalt, és talán a kettőt lehet egymással párhuzamosan is csinálni” – nyilatkozta.