A 36 éves műsorvezető a Class FM-en vezet műsort, melyet leginkább a világrádióhoz hasonlít, és könnyen előfordulhat, hogy perui slágerlistából szemezget majd. Az Áll az alku házigazdájaként megismert Kovács Áron szerint azért őt választották, mert ismert arca van, és jó dumája. A politikáról azonban csak a barátaival cserél eszmét.

Miért vállaltad el a Class Fm felkérését?

Mert rádiózni jó. Rádióztam már két évet, és nagyon élveztem. Délutáni műsort csináltam, ahogy itt is. A rádiózásnak a többi mellett két különösen fontos része van, amikor az emberek mennek munkába,és amikor mennek haza. Én ez utóbbit kaptam meg, tudok majd értekezni a hallgatókkal, de alapvetően zenei rádióról van szó.

Milyen műsort készítesz majd?

Erről még nem sokat tudok mondani, még csak műsorötletek vannak, és technikailag még nem mindegyik kivitelezhető. Nagyon izgalmas, olyan lesz, mint egy világrádió. Megnézzük mi újság az emberekkel a világban Kínától Floridáig. Nem a mi, magyar problémáinkkal szeretnénk foglalkozni, amik már mindenkinek az agyára mennek, és már unjuk őket. Régen nagyapám még világvevőnek hívta, és szerintem a rádiónak ezt a tulajdonságát elveszítettük, vagy a világnak csak egy kis részére koncentráltunk. Ilyen például az amerikai meg az angol slágerlista, de a világ ennél sokkal jobb, így könnyen elképzelhető, hogy belehallgatunk például a perui toplistába is.

Miről lesz még szó, foglalkozol majd a politikával?

Természetesen lesz szó zenéről, sztárokról, napi történetekről, lesznek nagy dumálások. Egy dolog viszont biztos nem lesz benne, és az a politika. Olvasom az újságokat, és jókat mosolygok magamban, hogy megy itt a riogatás jobbról-balról, miközben egy teljesen kereskedelmi és zenei alapokon nyugvó rádióról beszélünk. Ha nem így lenne, akkor nem engem hívtak volna. Ha politikai rádióról lenne szó, akkor a legutolsó ember lennék, akit megkerestek volna.

Ez gondolom, nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem foglalkozol a kérdéssel.

Természetesen van véleményem a dolgokról, vannak nézeteim, mert én is itt élek, és támadnak gondolatai az embernek. De ezt a rádióba nem fogom bevinni, mert Magyarország erre teljesen alkalmatlan. A baráti körömben meg tudom azt csinálni, hogy más politikai nézeteket valló emberekkel megyünk el közösen például síelni. A politikával a nyilvánosság előtt nem kívánok foglalkozni, ezt a vargabetűt is csak azért tettem, ha lehet, eloszlassam azokat a nézeteket, miszerint a műsorom politikai szócső lesz. Szó sincs róla, ha azzá változik, az első ember leszek, aki feláll. Szórakoztatni szeretném az embereket, helyenként pedig elgondolkodtatni, de egyetemes érvényű dolgok, nem pedig pártok mellett.

Szerinted miért pont téged kértek fel a szórakoztatásra?

Nyilván egy rádióba egy olyan ember kell, akinek működik az arca, és azon a szája, olyat, akinek van dumája, aki szeret beszélni, és akiből talán gondolat is kijön néha. Bennem szerintem ezek megvannak. Gondolom, ismert embert kerestek, és mint a Tv2 egyik arca, bizonyos ismertségre tettem szert az utóbbi pár évben. Azt gondolom, akartak egy olyan arcot, akit ha kiraknak a plakátra, az emberek megismerik.

Csak ismert emberekkel lehet eladni egy rádiót?

Nyilvánvaló, hogy egy kereskedelmi rádió abból él, hogy értékesít, és a releváns arcokat lehet eladni a legjobban. Úgy tűnik, hogy a média világában én egy releváns arc vagyok, ráadásul rádiós tapasztalatom is van, nem ijedek meg attól, ha mikrofont tolnak az arcom elé, és vannak elképzeléseim arról, mit szeretnék. Ugyanakkor a döntést szakmainak tartom, mivel nem barátokon vagy ismerősökön keresztül kaptam ezt az ajánlatot. Leült velem a vezérigazgató, akit előtte sosem láttam és nem is hallottam róla, és elmondta, engem tartanak alkalmasnak a feladatra.

Mitől lesz valakiből jó rádiós?

Három vagy több lábon kell, hogy álljon az ember. Ebben a rádióban fontos, hogy a zenéhez közöd legyen, ez megvan, hiszen zenélek, énekelek, hangszeren játszani tudó ember vagyok. Fontos lehet, ha egy délután műsorról beszélünk, és azt mondják: a műsorvezető Kovács Áron, akkor az emberek ismerjenek mögötte egy arcot, szerintem ez is adott. A harmadik pedig az, hogy legyen rádiós gyakorlatod, vagy legalább nagydumás hírében állj. Azt gondolom, ezek miatt esett rám a választás.

Mit gondolsz arról, ha a rádiós állás miatt jobbosnak titulálnak majd?

Engem azzal vádolnak meg, amivel akarnak. Nagyon sok mindennek titulálnak, ami nem vagyok. Ha bárki ez alapján jobbosnak vagy balosnak gondol, mert egy olyan rádióban teljesítek szolgálatot, aminek a vezetőjének politikai befolyásoltságot gyanítanak, akkor legyen. Egy jobb- vagy baloldali gyárigazgató munkásai akkor jobbosok vagy balosok? Ez egy baromság. Ezt úgy fogalmaznám meg, akinek nagy tőke van a kezében, annak a hatalmas anyagi és egzisztenciális hordereje miatt vannak politikai kapcsolatai. Ha én egy ilyen gyárigazgató lennék, a munkásaimnak még akkor se lenne ehhez köze.

A másik dolog, amit elfelejtenek ebben az ügyben, és ez a legfontosabb ebben a kérdésben, hogy a Danubius és a Sláger tulajdonosi körének ugyanúgy vannak politikai kapcsolatai. Azt elfelejtettük, hogy a Slágert állami pénzből mentették meg, és simán meghosszabbították a két rádió hétéves konzorciumát? Az, hogy a főnökeink hova tartoznak, teljesen ireeleváns. Az emberek egy jó rádiót akarnak, és ez az ügy egy nagy vihar egy kanál vízben.

A televíziós munkáid továbbra is megmaradnak?

Persze, a kettő simán elfér egymás mellett. Jáksó László, Sebestyén Balázs is dolgozik a tévében, egy időben Bochkorékra is elmondható volt ugyanez. A rádió és a Tv2 leült, megbeszélték egymással, hogy nem az a cél, hogy az egyik a másikat tönkretegye. Azt remélem ettől az egésztől, hogy erősíteni fogja egymást a tévés munkám, és a rádiós szereplésem. Illetve azt is szeretném, hogy a saját életem is jó irányba befolyásolja, mind szakmailag, mind anyagilag.

Nem vesz el sok időt a családodtól a rádiózás és a televíziós munka?

Szerintem nem dolgozom többet, mint más emberek, akik bejárnak a gyárba, a hentesüzletbe, butikba. Más időbeosztással és intenzitással mennek a dolgok, de nem hiszem, hogy időben többet venne el tőlük. Nekem sokkal többnek tűnik az, amikor valaki 8-tól 5-ig dolgozik.

Mit gondolsz a konkurenciádról, a Neo FM-en veled egy időben jelentkező Winkler Róbertről  és Bazsó Gáborról?

Őket nagyon szeretem, nagy dumájuk van, szeretem a műsoraikat. Hajrá, ez így jó, nem jellemző rám az irigység, örülök annak, hogy sikeresek. Egyébként Winklerről sem gondolom, hogy azért mert a Neóban van, akkor majd vörös csillaggal a homlokán vonulna az utcán. Bochkoréknál és Sebestyén Balázséknál divattá vált egymás hívogatása, lehet, majd ápoljuk mi is ezt a hagyományt. Felhívom, hogy milyen autót vegyek, és majd jól kiokítanak.