A műsorvezető kedden a Klasszik Rádió 92.1-nél kezd dolgozni, aminek semmi köze a most frekvenciát nyert Class FM-hez. Az új komolyzenei adón nem fog szakérteni, mert az nem lenne hiteles. Nyul Zsuzsa egy időre eltűnt, mert gyereket szült, akivel már magzati korában Haydnt hallgattatott. Mióta visszatért, sorozatokat gyárt, és PR tevékenységet folytat. A rádiózás csak kiegészítő tevékenység.

Nyul Zsuzsa, miután otthagyta a VIVA Televíziót, a TV2-höz ment a Dalnokok Ligája és a Laktérítő című otthonteremtő műsort vezetni. Ezt követően a VITÁL Tv-n szerkesztett és műsort vezetett. „Azért választottam, mert sokkal nagyobb szakmai kihívásnak tartottam, mintha egy nagy kereskedelmi csatornánál maradok. Kevesen merték volna ezt meglépni. Szakmailag sokkal többet fejlődhettem, és olyan lehetőséget is kaptam, amire egyébként nem lett volna módom. Csinálhattam magazint és portréműsort, egy genetikai sorozatot Czeizel Endrével. Aztán elmentem szülni. Majd a  Deko Tv-nél kezdtem el dolgozni. Itt sorozatokat készítek. Közben az érdeklődésem a kulturális PR felé fordult, ezért másoddiplomás képzésben a Kodolányi János Főiskolán kezdtem el tanulni, ahol most fogok államvizsgázni. Emellett a Nemzeti Jégszínháznak segítem a PR tevékenységét” – foglalta össze Nyul Zsuzsa az életét a zenecsatornától napjainkig.

A műsorvezető ezen felül ma kezdi rádiós karrierjét a Klasszik Rádió 92.1-nél, ami nem meglepő módon napi 24 órában könnyed, népszerű klasszikusokat fog játszani, háromszáz év muzsikájából. Nyul Zsuzsa szerint nem az MR3-Bartók Rádió hallgatóit akarják elszippantani Budapesten és környékén, hanem azokat a fiatalokat akarják megfogni, akikben van igény a komolyzenére. „Van egy olyan réteg, aki nyitott a klasszikus zene iránt, nyugalmat, ugyanakkor szórakoztató és értéket adó zenéket keres a rádióban. Az én karrierembe most beleilleszkedik ez a munka. Tudom, azt gondolják rólam: nagyon eltűnt ez a csaj, de ez tudatos döntés volt. Kiegészítő tevékenységnek tekintem a rádiózást.” Nyul Zsuzsi azt is hozzátette, ha maradt volna a zenetévé műsorvezetője, most elég furcsán érezné magát, hiszen 33 évesen a személyisége és a személete már teljesen más, mint korábban.

Haydnt a gyereknek

A műsorvezető fia, Ábel most két éves, és már magzat korában találkozott a klasszikus zenével. „Hittem abban, ha terhesen klasszikus zenét hallgatok és fülhallgatót teszek a hasamra, az hatással lesz a babára. Működik, aki kisbabát vár, próbálja ki bátran. Hasi csengőt is használtam – kis golyó, amiben van egy csengő, alig hallható, de a magzat követi a hangot. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a fiam szereti a klasszikus zenét. Azt játssza, hogy vezényel, hegedül és dobol és a végén meghajol – rettenetes élvezi, hogy szerepelhet. A  Haydn év kapcsán nemrég elvittük egy Bonbon Matinéra, melynek moderátora éppen Lukácsházi György kollegám volt.  Haydn műveit érdemes megmutatni a kicsiknek, mert nagyon harmonikus, rendezett, tiszta és egyszerű dallamvilágú művei vannak, olyanok, melyek által megszerethető a klasszikus zene."

Nyul Zsuzsa azt is elmondta, miért nem számol be magánéletéről, és miért nem találunk róla cikkeket színes magazinokban. „Hidegen hagy a bulvár felszínessége" – tette hozzá. "Akik korábban engem néztek a VIVA TV-n, ma már nagy valószínűséggel elvégezve a főiskolákat vagy az egyetemeket, nem diszkóba járnak, ahogy én sem. Talán még gyerekeik is vannak. Nem vagyok szakértője a klasszikus zenének, de nem is ez a dolgom, hanem információkat kell nyújtanom a Klasszik Reggel hallgatóiknak. Nagyszerű szerkesztőim vannak, akik a klasszikus zene avatott szakértői. Én az ő tudásukat tolmácsolom. Nem fogok darabokat elemezni, az hiteltelen lenne.”