Az RTL Klub sztárja úgy érzi, talán szavalásával meggyőzné a zsűrit, ha versenyzőként indulna. Amúgy a Csillag Születik nem koppintja a Britain's Got Talent-et, csak nincs már új a nap alatt. A műsorvezetővel előfordul, hogy illusztris eseményeken Náray-tól kap ruhát, de amúgy imád öltözködni, csak nincs rá ideje. Az esetleges gyerekvállalásról pedig még képletesen sem beszél.

Ördög Nórával a Csillag Születik kapcsán beszélgettünk, hiszen ez a második széria sokban eltér az elsőtől. A műsorvezetőnő elmondta, valójában koncepció is volt változtatni bizonyos dolgokon, hiszen sosem árt a vérfrissítés. Ezért aztán még nyáron összedugta a fejét az RTL Klub kreatívakból álló osztálya, és kisütötték, hogy muszáj például jobban megismertetni a nézőkkel az induló versenyzőket. „Nyilván egy csomó dologban más ez a Csillag Születik, és ez jól is van így” – mondta Ördög a Velvetnek. – „Ezért kezdtünk három olyan epizóddal, ami a kulisszatitkokba engedett betekintést. Lecsökkentettük a létszámot, hiszen most csak harminc jelentkező jutott be az elődöntőbe, a múltkori negyvenkettő helyett.”

Nem koppint, nincs új a nap alatt

„Ami személyesen engem érint, az az, hogy változott a műsorvezetők hozzáállása is, hiszen nem csak felkonferálunk és állunk, hanem kicsit mi is nézőként és szurkolóként tekintünk rájuk. Együtt kommentáljuk és felügyeljük, véleményezzük a zsűri döntéseit”. Hozzátette, hogy már az elején egyértelművé vált, nincs is szükség a megszokott felkonfokra, így kerültek Stohl Andrással a színpad oldalára, ahonnan tulajdonképpen a tévénézők véleményét képviselik. „Persze nem lehetünk teljesen külső szemlélők, inkább olyanok vagyunk, mint a hozzátartozók, hiszen együtt vagyunk velük nap, mint nap, így sokkal emberközelibb lett az egész.”

Ördög Nóra szerint nem koppintják a Britain's Got Talent című brit tehetségkutatót, az viszont teljesen normális, hogy akadnak átfedések. „Sok új nincs a nap alatt. Nem lehet lekorlátozni egy brandet, ebben a műsorban is tehetségek szerepelnek, akik bemutatják, hogy mit tudnak. Nyilván hasonlít, de az önmagában normális dolog, hogy figyeljük a külföldi műsorokat, hiszen azokból mi is tanulhatunk.”

Mivel Fáy Miklós a zsűri egyik, külső szemmel legmacerásabb személyiségének tűnik, feltételezzük, hogy nem lehet vele könnyű dolgozni, ám Ördög ezt is megcáfolja. „Ő pontosan az, aminek látják. Azért van ott, hogy elmondja a véleményét, iszonyú profi. Szerkesztőként és műsorvezetőként egyaránt könnyű vele együtt dolgozni, szerintem nagyon élvezi a feladatát, fegyelmezett és felkészült.”

Nem a ruha teszi

Ördög Nóra a Csillag Születik felvételeire a korábbiaknál szolidabb öltözéket kapott Náray Tamástól, mint kifejti, ezzel is a műsor emberközeliségét protestálják. „Mi nem akarunk az Andrissal a kiscsillagok felé emelkedni. Ennek a műsornak nem mi vagyunk a főszereplői, a nagyon habos, látványos ruhák inkább a Szombat Esti Lázra voltak jellemzők, hiszen ott szinte kötelező a bálterem hangulat. A Csillag Születikben nem szeretnénk nagyon kilógni a versenyzők közül.”

Nánási Pál szerelmének saját bevallása szerint nemigen sikerül visszafognia magát, mivel egyszerűen nem is képes rá. Képtelen kivonni magát a színpadon zajló dolgok alól, ha mindenki zokog, ő se tudja visszatartani a könnyeit. „Varga Viktor volt az egyik nagy kedvencem, nagyon csalódott vagyok, és még azóta is azon gondolkodok, hogy mit tehettünk volna, hogy ne essen ki. A Viktort az Andris is nagyon sajnálta, ebben megegyezett a véleményünk.”

Ez persze azt is jelenti, hogy a csipkelődések ellenére nagy az összhang a két műsorvezető között, hiszen már régóta dolgoznak együtt, az élőshow-k mellett a Reggelit is együtt szokták vezetni, amiből most januárig a Csillag Születik miatt Ördög Nóra kimarad, hiszen hétköznap is a tehetségkutató részeit tervezgeti, már a karácsonyi adásnál tart a szervezés. Az mindenesetre nem állítható, hogy nincs rutinjuk Stohl Andrással, akivel nagyon szeret együtt dolgozni. „Most kötetlenebb a forgatókönyv is, sok az improvizáció, sok lyuk van, ezekre nem lehet előre készülni, de nagyon élvezzük a közös munkát.”

Ördög Nóra talán szavalással indulna a Csillag Születikben, ha nem másképp alakulnak a dolgok, de ezt is leginkább azért választja, mert énekelni nem tud. „Mivel a versenytáncosoknak megvan erre a saját fórumuk, nem érezték, hogy ide jelentkezniük kéne, így én sem hiszem, hogy ilyesmi produkcióval indulnék, bár kétség kívül ebben volnék a legjobb.”

Nem tudni, mikor akar gyereket

Az RTL Klub sztárja magánéletéről most se sokat árul el, így továbbra is sötétben tapogatózik a sajtó, hogy most akkor házasodik-e, de még arról is nehéz kihúzni belőle információt, hogy a lapok által emlegetett fogyás tudatos volt-e vagy sem. „Sokat igazából nem fogytam, csak ezekből a ruhákból jobban kilógnak a cérna karjaim a rövidujjú ruhákban, és a Csillag Születik első felvételeit még nyáron forgattuk.”

Ettől függetlenül olyan pletykákat is hallani, hogy gyereket vár a műsorvezetőnő, ezen viszont tényleg jóízűt kacag. „Biztosan a most hétvégi ruhámnak köszönhető, hogy azt mondják, terhes vagyok. Ez amúgy mindig remek téma, az örök keresztem; nagyítóval keresgetik, hogy most éppen mi van: híztam öt dekát vagy éppen fogytam kettőt. Nem lehet megfelelni” – mondja, de a kérdésre, hogy egyáltalán tervez-e a közeljövőben szülni már nem válaszol, mivel szerinte ez már olyan magántermészetű kérdés, amiről nem szeretne nyilatkozni. – „Nem akarom erről még csak a véleményem se elmondani, mert az ilyen természetű kérdésekből mindig csak a baj van.”

Az egyik hetilap Katie Holmes-hoz hasonlította, és azt ő is elismeri, hogy a szerkesztők nagyon jó képeket találtak, tehát előfordult már, hogy hasonló ruhát vett fel, mint Tom Cruise felesége, de szerinte ennél többről nincs szó. „Adott két lány, mindkettő barna hajú, barna szemű, talán hasonló alkatú, több száz fotó közül nyilván lehet találni olyat, amin hasonlítanak. De az nem igaz, hogy majmolnék bárkit, bárcsak lenne erre időm, követni a világsztárokat, meg azt lesni, hogy hogyan öltözködnek.”

Öltözködési tanácsadója sincs, igaz előfordult már, hogy nagy bulikra kapott kölcsön ruhát, de amúgy maga oldja meg az öltözködését, nemigen kér tanácsokat másoktól. „Ha kérek segítséget kapok, de mivel szeretek nagyon öltözködni ritkán kérek. Különben sincs most erre időm. Ha véget ér a Csillag Születik biztos szükségem lesz egy komolyabb lazulásra, de egyelőre semmi konkrét nincs.”