Rákóczi önfelháborodásban költözött Szegedre, és csempészett sajtot és alkoholt. Volt képesítés nélküli tanár, és illegális balatoni árus is. A Class Fm műsorvezetője hamarosan újra apa lesz, és állítása szerint annyira belejött a gyerekezésbe, hogy nem is akar leállni vele.

„Az összes bűnöm már elévült, amiről a szüleim nem tudtak” – mondta Rákóczi Ferenc, akiről többek közt az is kiderült, hogy annak idején nemcsak alkoholt és sajtot csempészett Jugoszláviába, de illegális balatoni árus is volt. „Fiatalkoromban önfelháborodásból költöztem Szegedre – mert jó pár haverom járt oda, nekem meg nem volt melóm, így mindegy volt, hol vagyok –, ahol rengetegen laktunk egy helyen.” A rádiós arra is visszaemlékezett, hogy egy 601-es Trabantot pakoltak tele trappista sajttal, amiért cserébe Napoleon és Cezar konyakot hoztak az országba. Szerinte a vámosok csak röhögtek rajtuk, ugyanis ordított róluk, hogy kispályások.

Reggeli krónikát és az Ötödik Sebesség

„Nem vagyok előre tervezős ember semmiben, ez a legnagyobb hibám, de egyet biztosan tudok: még jó sokáig szeretnék reggeli műsort vezetni.” A műsorvezető azt is hozzátette, pályatársaival ellentétben ő nem tudja azt mondani, kiskorában már az édesanyja dezodorát használta mikrofonnak, ahogy azt sem, hogy mindig hallgatta a Reggeli krónikát és az Ötödik Sebességet. „Az életem legnagyobb szerencséje, hogy rádiózni kezdtem.” Rákóczi a NévShowrban persze azt is elmondta, hogyan vesztette el a szüzességét, ami valószínűleg nagyon érdekes, és biztos jó tudni, de mindenkivel megtörténik. Ellenben arra megkértük, hogy sorolja fel milyen állásokat töltött be, akkor, amikor se híre, se hamva nem volt.  „Ékszerkészítő, általános iskolai képesítés nélküli tanár, békéscsabai kábeltévés-arc: igazi bohém, hedonista fiú voltam és vagyok.”

Rákóczi szerint az eseménydús fiatalkora ellenére sem vált tipikus otthonülő férfivá, bezzeg az édesapja igen. „A családi legendárium szerint apám a fiatalkorát hasonló hévvel élte, mint én. Gipszágyban mondta ki a boldogító igent, mert az esküvő előtti éjjel mennyasszonyi csokorért ment egy haverjával – nem szomjasan – egy  P10-es motorkerékpárral. Egészen az első kanyarig jutottak, ahol egy lovaskocsi alá rongyoltak. Amikor a nővérem megszületett, elkezdett megkomolykodni. Ahogy nagyobbak lettünk, ünnepnapokon megengedett magának 2 cent unikumot. De csak annyit. 43 évet lehúzott a Gyulai Húskombináltnál, nem váltott munkát, onnan ment nyugdíjba. Nem is tudta követni, én mikor, hol dolgozom.”

A rádiós gyakorlatilag apja nyomdokaiba lépett azzal, hogy a kislánya után nemrégiben egy fiút sikerült összehoznia. „Későn erő típus vagyok, későn találtam azt a nőt, aki mellett élni akarok. Korosabban vállaltam gyereket az átlagnál, de szeretem ezt az egészet, úgy, ahogy van. Nem építettem házat, nem vettem lakást, viszont rengeteg helyen jártam a világban. Annyira belejöttem a gyerekezésbe, hogy nem akarok leállni, de a csajom azt mondta, jó ötlet, de keressek hozzá valaki mást. Az utolsó ultrahangon kiderült, hogy fiú lesz, jó katolikusként meg is egyeztünk a Rákóczi Benedek névben, hogy tisztelegjünk a pápa előtt. Ez nyilván egy fedősztori, egyszerűen csak arról van szó, hogy a családnevéhez nem sok keresztnév illeszthető” – mondta a Class Fm műsorvezetője.