Egy percnyi nyugalma sincs a Csillag születik verseny kezdete óta Veres Róbertnek, alias MC DC-nek. A freestyle rapper élvezi a celebritás nyújtotta lehetőségeket, bár olykor felmerül benne az érzés, hogy talán a mozgássérültsége miatt szeretik annyian. Ezzel szemben az érdekli a legkevésbé, hogy az őt megkörnyékező csajok az embert vagy a hírességet akarják.

Bár a freestyle-ozás nem könnyű műfaj, és Veres Róbert, alias MC DC látványosan kimerült már a küzdelemben, nincs egy szabad perce sem pihenni. Az RTL Klub Csillag születik című műsorának versenyzője ezen a hétvégén a Kutyakölykökkel fog egy közös produkciót előadni, arra készülnek folyamatosan – mint ahogyan ő fogalmazott: ezerrel.

Az eredetileg szoftver-üzemeltetőként végzett Veres nyolc évvel ezelőtt, egy házibulin találkozott először a freestyle rappel: „A barátaim nyaggattak, hogy próbáljam meg, holott én azt sem tudtam, miről van szó. Ők már akkor otthon voltak a rap műfajában, elmagyarázták, poénból megcsináltam, és olyan jól sikerült, hogy azóta is nyomom” – mesélte a Velvetnek a huszonhét éves mezőtúri játékos, aki olyannyira belejött a dologba, hogy kilenc és fél órás folyamatos rappelésével  nem hivatalosan világrekorder lett.

„Amennyi időt a hátam mögött tudhatok, akár profinak is tarthatnám magam, de még mindig van hová fejlődnöm. A ritmusérzékemmel minden rendben van, de néha bakizok, azt kell kiküszöbölnöm valahogy a jövőben. Ez eléggé nehéz dolog, hiszen nem tudom, hogy mit fogok mondani, erre nem lehet felkészülni. A helyzet adja, hogy kik vannak a közönségben, milyen szót mutatnak fel. Minden ott derül ki. Gyakorolni sem nagyon szoktam, csak, ha a barátaim kérik.”

A Magyarországon még újnak számító műfajjal szinte mindenhol fel lehet lépni, a falunapoktól kezdve az iskolai rendezvényen át az üzleti hajóutakig – tudtuk meg MC DC-től, aki úgy tapasztalja, nagyon befogadóak az itthoni emberek. „Nagyon szeretik, és nem csak a fiatalok, de még az idős emberek is rá vannak kattanva, ami meglepő, de örülök neki.” Mindemellett a rapper aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy talán mozgássérültségének köszönheti a népszerűségét. „Biztos vagyok abban, hogy ez nem mindenkit befolyásol, de azért ez az érzés bennem van. Próbálok nem foglalkozni ezzel, és ha valaki odajön hozzám, hogy ez tetszik neki, akkor csak örülni annak, hogy tetszik neki, és nem gondolni arra, hogy a lábam miatt jött oda hozzám.”

Márpedig egyre többen környékezik meg a versenyzőt, és női rajongókban sincsen hiánya. Veres sikere után nem sokkal meg is jelentek azok a kommentek, amik a hirtelen jött népszerűség hátrányaira utaltak, és többen megjósolták, hogy a fiú szakítani fog a barátnőjével. Azt viszont senki nem gondolta, hogy szinte egyből, mi több, egy hétre rá már egy új csajról pletykált a média. A rapper szerint, hogy a felé való közeledés Veres Robinak vagy MC DC-nek szól (vagyis az embernek vagy a hírnévnek), igazából akkor fontos, ha komolyabb dologról van szó. „Ha nem komoly, akkor tökmindegy, nem?” – jelentette ki inkább, mint kérdezte. Azért azt hozzátette, hogy jelen esetben már komolyodik a kapcsolat, ám, mint ahogyan a szakításról, erről sem akart bővebben beszélni.