A Velvet arca megkapta élete első komoly tévés szerepét: műsorvezető lesz a Fem3 tévénél. Szépségversenyen nem indul többé, a koronát hiányolta, de hálás a tapasztalatért, amit most fog majd igazán kamatoztatni.

Köböl Anita, a Velvet 2009-es arca, a mi lányunk, megkapta élete első komoly tévés szerepét, hiszen háziasszonya és egyben műsorvezetője lesz a januárban induló új csatornának, a FEM3-nak. Köböl már részben celeb, ami azt jelenti, hogy igen nehéz volt elérnünk, mert sokat dolgozik, mikor végre beszélni tudtunk vele, éppen fotózták. “Kasza Tibor fotóz most éppen, de ez igazából csak amolyan just for fun fotózás. Bár ha nagyon ragaszkodnak hozzá csinálhatunk belőle egy naptárat” – kezdi a Velvetnek – “Most igyekszünk előhozni a bennem rejlő angyalt vagy ördögöt.”

Ez még nem jelenti azt, hogy megismernék az utcán, de már előfordult, hogy ismerősnek tűnt valakinek, és amikor bemutatkozott, az rábökte, hogy rá szavazott, amikor meghírdettük a Velvet Arcát. “Akárki akármit mond, ez azért mindig jól esik az embernek.”

Köböl nem tervezi, hogy elindulna több szépségversenyen, mert mint mondja, ő csak egyszer szeretett volna eredményt elérni ebben a műfajban, és ezt meg is kapta tőlünk. “Nekem a Velvet volt a csúcs, bár nagyon hiányzott a korona a fejemről. Tudni kell, hogy ez nem egy hagyományos szépségverseny volt. Valójában a tapasztalat, amit tőletek az újságírás terén kaptam, talán többet ér ezeknél a külsőségeknél” – hozzáteszi, hogy sok mindenki segített, de különösen a dr néven publikáló kollegánktól kapott hasznos tanácsokat. – Egy része most lezárult az életemnek, de csak részben, mert azért májusig még én vagyok a Velvet arca, úgyhogy még fogtok hallani rólam.”

Jelenleg részmunkaidőben a Playboy Energy Drinknél dolgozik kommunikációs menedzserként, és nagyon élvezi. “Sajtóanyagokat írok, ismert emberekkel interjúzok, viszont annyi dolgom nincs, hogy ez teljes embert igényeljen, de mellette más dolgokat is ki tudok próbálni, mert az időbeosztásom szerrencsére elég szabad. Annak alapján, amit tőletek tanulhattam viszonylag könnyen elboldogulok.”

“Már gimnazista korom óta ebben a közegben akartam tevékenykedni, mondták is a tanáraim, hogy van elhivatottságom, még akkor is, ha ez későn érik be, hiszen általában nem huszonöt évesen kerül az ember először képernyőre. De nem bánom, mert talán már tanultam annyit, hogy ne hülyéskedjem el a dolgot. Nagyon örülök, hogy én lettem a FEM3 egyik háziasszonya, de nem akarom, hogy elszaladjon velem a ló. Ezért is próbálok több lábon állni, mert semmi sem biztos manapság.”

“Sándor Orsi lesz a partnerem, akivel szerencsére jó a kapcsolatunk. Ő már régebb óta benne van a szakmában, ami előny, hiszen sokat lehet tőle tanulni. A szerepemről a FEM3-ban igazából még nem sokat tudok, csak annyit, hogy mi hozzuk vissza a tévézésbe a bemondói szerepkört, ergo minden fiatal tévénéző csaj remélem néhány hónap múlva virtuális barátnőjeként számít ránk a kedvenc csatornáján. Azért is ideális ez a szerep nekem, mert van benne huncutság, és bár nagyon szeretek igazi csaj lenni, de azért a bohóckodás sem áll távol tőlem. Orsival barátnői szeretnénk lenni a nézőknek, akik elsősorban úgy véljük nők lesznek.”

Köböl elmondja, hogy tudja, hogy még nagyon sokat kell tanulnia, így most jár beszédtanárhoz is és reméli ez már most hallatszik a hangján. Tisztában van vele, hogy folyamatosan képeznie kell magát, ha meg akar felelni és ezt nem linkeskedné el semmiképp. ”Egyelőre folynak az előkészületek a FEM3-nál, de ismétlem, egy tipikus csajos csatornát akarnak a tulajdonosok, tele sorozatokkal, lakberendezéssel, tuti receptekkel, jógával, Paris Hiltonnal, vagy akár életmód Dr. OZ-zal, Oprah Winfrey nagy kedvencével. Elsősorban az a cél, hogy minden hölgy, lány, csaj barátnőként tekintsen ránk.”