A Barátok közt Gézája szerint a nézőknek is izgalmas lesz, hogy most egy ideig Karalyos Gábor játssza őt a sorozatban, és ebben a pakliban még az is benne van, hogy jobb Géza lesz, mint ő. Számára a legfontosabb a gyógyulás, amúgy izgatottan várja az új részeket, mert ilyen eddig nem volt.

Németh Kristóf még december közepén lépett olyan szerencsétlenül, hogy az orvosok bokahúzódást diagnosztizáltak. Ezt követően azonnal fekvőgipszet kapott, amit azonban egy hét után le is vettek, mert úgy sejtették, a színészlába rendbejött. Németh a Velvetnek mesélt arról, hogy pontosan hogyan is lesz a teljes gyógyulásig, azaz hogyan fogja őt helyettesíteni az elkövetkező néhány hétben, a Barátok közt című szappanoperában Karalyos Gábor.

Rövid ideig fekvőgipsz

„Ahogy éreztem, ez rosszabb egy könnyed ficamnál elmentem orvoshoz, ahol szalagroncsolódást diagnosztizáltak. Miután elég hamar leszedték a gipszet, rövid ideig még pihentettem, de aztán elkezdtem használni a lábam, olyannyira, hogy a karácsonyi ünnepek után le is vonultunk a családdal egy wellness szállóba, ahol úgy tűnt, minden rendben is van” – mondja Németh, igazolva ezzel kommentelőink állítását, akik szerint a szilveszteri bulin semmi fájdalom nem látszott a színészen. – „Az újév első napján jött vissza a fájdalom, már a lábamra se tudtam állni, olyannyira hogy a szállóból is a londiner kocsin kellett kitolni.”

A Barátok közt eredeti Gézája ekkor visszament orvosához, ahol azonban hiába röntgenezték, semmi rendelleneset nem találtak. Arra gyanakszik, hogy talán túl korán kezdte el használni a lábát, ettől kialakulhatott egy gyulladás, de még rengeteg vizsgálat előtt áll, így semmit sem tud biztosan. ”Pihentetnem kell, ez az egy biztos. Aztán majd a jövő héten lesz a teljes körű kivizsgálás, utána tudják kizárni, hogy van-e más ok. Csak reménykedni tudok, hogy hamar meggyógyul.”

Géza ki, Géza be

Németh már tizenegy éve játssza az öntörvényű Gézát, szerinte a mostani helyzet elsősorban a beugró színésznek, Karalyos Gábornak, másodsorban pedig a többi kollégájának lesz nagy kihívás. Magát a gyulladást azért nem lehetett egyszerűen beleírni a sorozatba, mert nem kronológiában forgatnak, sok jelenetet már előre felvettek, így ő azt is elképzelhetőnek tartja, hogy lesz olyan epizód, amiben még ő megy be a szobába Gézaként, ám már Karalyos Gábor jön ki. Hogy ez mennyire fogja összezavarni a nézőket, azt még maga se tudja, de reméli, hogy tudnak azonosulni a nem mindennapi helyzettel.

„Ilyen még soha nem volt, mindannyiunk számára új a helyzet, de én nem tehetek mást, csak hogy elmegyek minden vizsgálatra és drukkolok. Olyan volt már, hogy kicserélődött egy-egy szereplő, de ilyen beugrás még soha. Ez a színházban bevett szokás, néhány előadást eleve lekettőzve próbálnak, hogy ne álljon a produkció, de egy sorozat persze egészen más tészta. Nem tudom, mennyire lesz ez furcsa a nézőknek, máskor is előfordult már, hogy feltételeztünk valamit, aztán a nézők egészen máshogy ítélték meg. Azért bízom benne, hogy ez egy izgalmas, újszerű helyzet, ami sokakat fog érdekelni” – hozzáteszi, hogy ő is nagyon nagy izgalommal fogja figyelni, mert nagyon kíváncsi, hogy fogja Karalyos Gábor a fiatalabb Kertész fiút alakítani.

A részletekről a színész nem sokat tud, egyelőre úgy néz ki, csak három hétre áll be Karalyos helyettesíteni, azért úgy véli, ha esetleg olyan jól sikerülne hoznia Gézát, hogy a sorozat készítői úgy döntenek, végleg lecserélik, akkor az egy új merőben helyzet lenne számára. „Ez egy ilyen szakma végül is, senki sem nélkülözhetetlen.”

Gyógyulás, gyerekcsinálás

Németh Kristóf többségében játszik esténként, de ha tudja, akkor nézi saját magát, persze nem kötelező programként, de őt is érdekelni szokták azok a szálak, amiket nem ismer. „Kontrollnak sem utolsó, de amúgy is vannak emlékezetes jeleneteket, amiket jó visszanézni. Szerintem ez nagy kihívás, különösen Gábor számára, de az mindenképpen jó érzés, hogy egyáltalán visszavárnak. Tényleg az a legfontosabb, hogy mielőbb meggyógyuljak.”

Pedzegetjük, hogy most, hogy pihennie kell, nyilván többet lehet a családjával, ami azért is jó lehet, mert így napirendre kerülhet a családtervezés, hiszen bevallottan szeretnének még gyereket Lóci fiuk mellé. „Nos, a tervezés természetesen fent áll, de a feleségem idén hatodéves az orvosin, megvárjuk, míg befejezi. Különben kész szerencse, mert bár gyermekorvos lesz, de ettől függetlenül jó kezekben vagyok, hiszen nem laikus a partnerem, a nagy tudású szakemberek tanácsait igen szigorúan veszi, és könyörtelenül betartatja. Ritkán van ilyen, hogy ennyire sokat lehetek a családommal, ami nyilván nagyon jó, de azért nem akarom elbagatellizálni ezt a dolgot, és tényleg az a legfontosabb most számomra, hogy a lábam helyre jöjjön. Remélem hamar visszatérhetek.”