Rácz Károly már nem foglalkozik az őt vádlókkal, csak boldogan akar élni gyermekeivel. A betegségeit lassan legyőzi, és már azon is túltette magát, hogy pelenkát adtak rá. A hajléktalanvonathoz azért kiment volna karácsonykor.

Terry Black nem is olyan régen súlyos betegségen esett át, kórházba kellett szállítani, mert már egyáltalán nem kapott levegőt. Kérdésünkre a transzvesztitából lett apuka elárulta, gyermekei miatt nem engedheti meg magának, hogy beteg legyen, nem volt ez másként a karácsony előtti lebetegedéskor sem. A mentő teljesen kiszáradva vitte el, rotavírusra és H1N1-re egyaránt gyanakodtak az orvosok, kapott oxigénmaszkot is, mivel rátört a fulladás. „Ebben az állapotban kerültem a László kórház 4-es fertőző belosztályára. Igen megalázó, amikor az ember ki van szolgáltatva, és még pelenkát is adnak rá – meséli. – Több liter infúziót töltöttek belém, majd megalapították, hogy a H1N1 és a rotavírus mellett pluszban tüdőgyulladásom is van, rengeteg gyógyszert kaptam.”

Gonoszság ellen nincs védelem

„Néhány nap múlva aztán a saját felelősségemre hazajöttem, mondván, ezeket a gyógyszereket az otthonomban is tudom szedni. Úgy gondoltam, a gyerekeimnek szükségük van rám, ha meg valami mégis rosszabbra fordul, húsz percen belül be tudok érni a kórházba” – mondja, és hozzáteszi, amíg ő kórházban tartózkodott, a gyerekek az unokatestvérénél voltak, bárki bármit állít.

Amúgy Rácz Károlyt és családját még mindig támadják, szerinte kicsit zavaró, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem tetszik, ahogy ő a gyerekeivel él, de igazi kárt nem tudnak bennük tenni, mivel a gyerekek nem is értik a vádakat, amiket a fejükhöz vágnak.

„Ettől függetlenül a gonoszság ellen, úgy látszik, nincs védelem. Még a jog sem tud kellőképpen fellépni az ilyen tetvek ellen. Pedig a gyerekeim nem közszereplők, fiatalkorúak, de ezt a tényt senki nem veszi figyelembe, vagy csak nagyon kevesen. Jelenleg azért akad egy napilap, amellyel pont emiatt perben állok, de én nem keresem a bajt.”

Csonka karácsony, szeretetben

Rácz idei karácsonya kicsit más volt, de nekik mindig is a szeretett volt a lényeg, így nem számított, hogy kicsit hiányos volt, hiszen nem tudott megfőzni, meg megsütni mindent, amit szeretett volna. „Számunkra szerencsére nem ez volt a fontos. Ami inkább bosszantó, hogy a betegségem miatt idén nem tudtunk elmenni a hajléktalan vonathoz élelmet és pár játékot adni nekik, pedig hét éve minden évben megtettem, és amióta a gyerekeim is felfogják, ők is jöttek velem.”

Amúgy az egykori előadóművész nem híve a fogadalmaknak, így a 2010-es esztendőre is csak azt kívánja, hogy boldogságban, szeretetben, biztonságban élhessen a gyerekeivel. Persze ehhez nem árt, ha teljesen felgyógyul, de már jó úton halad ebben is.