A Velvet olvasói szerint a saját versenyünk győztese, vagyis Köböl Anita 2009 szépségkirálynője, amit ő természetesen nagyon megtisztelőnek tart. Sikerét saját bevallása szerint annak köszönheti, hogy egy átlagos szépségkirálynő, amivel persze nem feltétlenül a megjelenésére utal. Bár az általa kitűzött szakmai célt még nem érte el, nem szeretné elkapkodni a dolgokat, hiszen sokkal többet ér az a siker, amiért megdolgozik az ember. Annak mindenesetre örül, hogy eddigi pályafutása során nem kellett megtagadnia önmagát, és nem mondott igent olyan dolgokra, amit érzelmes és érzékeny személyként lelkileg nem tudott volna feldolgozni.

Olvasóink szavazatai alapján Köböl Anita lett a 2009-es év szépségkirálynője, aminek természetesen a Velvet Arca győztese nagyon örül, és hálás azoknak, akik rá szavaztak. Házi versenyünk első helyezettje szerint valószínűleg azért végzett ő az élen, mert az emberek szeretik az átlagos szépségkirálynőket: „Az átlagos szóval persze nem feltétlenül a külsőségekre utalok, hanem arra, hogy az emberek azért éreznek magukénak, mert nyugodtan odajöhetnek hozzám, és elbeszélgethetünk. Nem egy megfoghatatlan, megérinthetetlen valaki vagyok, aki a szépség fogalmát megtestesíti, és távol áll tőle minden emberi érzés” – fejtette meg sikerének titkát, és felidézte azt az esetet, amikor szilveszterkor felismerte egy lány, majd odament hozzá, és kellemesen elbeszélgettek. A kezdő szépségversenyzőknek egyébként azt tanácsolja, hogy adják magukat, mivel ebből nagy baj nem lehet. „A rólam szóló cikkek hozzászólásait olvasva láttam, hogy többen is arra kértek, ne változzak meg, maradjak olyan, amilyen vagyok” – tette hozzá.

Nincs ötéves terv

Arról, hogy öt év múlva pontosan milyen szavazás szereplői között látná magát viszont szívesen, nincs határozott elképzelése. „Semmiképpen nem szeretnék a bulvárlapok címlapján legtöbbet szereplő hülye celeb cím birtokosa lenni. Azt sem tudom hirtelen, hogy mi lesz velem öt év múlva” – nyilatkozta a Velvetnek Köböl Anita, akinek a szakmától eltérően a családi életét tekintve határozott tervei vannak. „A munkámban is van természetesen egy cél, ahova szeretnék eljutni, de hogy ezt mennyire és hogyan fogom ténylegesen megközelíteni, vagy elérni, arra nincsen konkrét tervem. Napról napra változik a környezetem, a körülöttem lévő emberek, a feladatok, amiket meg kell oldani” – tette hozzá a Velvet Arca, aki a nemrég indult FEM3 csatorna egyik műsorvezetője lett. „Bár a forgatások már zajlanak, nagyobb visszajelzéseket még nem kaptam, hiszen a csatorna csak január elseje óta fogható. Szerencsére egyre többen nézik, ami nagyon jó érzés, hiszen ez azt jelenti, hogy a munkámat pozitívan fogadják a nézők is.”

A cél nem szentesíti az eszközt

Bár a televíziós szereplés szinte mindenki esetében felgyorsítja a celebbé válás folyamatát, egyelőre úgy érzi, hogy erre nincs igazán felkészülve. Igaz, valójában nem is vágyik ilyen babérokra. „Mostanában főként azért lesz valaki celeb, mert sokat szerepel a bulvárlapok címlapján, és sokat lehet róla, illetve a magánéletéről hallani. Nem vagyok benne biztos, hogy el akarom érni ezt a szintet. Nagyon emocionális, naiv típus vagyok. Próbálok minden feladatot a lehető legjobban elvégezni, és sokat adok a környezetem véleményére. A párommal például rengeteget beszélünk arról, hogy milyen irányba haladjak, mit vállaljak el, és mire mondjak nemet” – tette hozzá Köböl Anita, aki szépségversenyzői karrierje legfőbb tanulságaként is azt a következtetést vonta le, hogy a cél nem feltétlenül szentesíti az eszközt.

Lépésről lépésre

Bár ő is kapott tisztességtelen ajánlatokat, nem akar letérni a helyes útról. „Nagyon érzékeny lány vagyok, ezeket a szituációkat nem könnyű lelkileg megemészteni. Talán ezért is van, hogy 25 évesen még csak ott tartok, ahol. Nem mérföldenként, csak kőről kőre haladok azon a bizonyos sárga köves úton, ami a vágyott célhoz vezet. Nagyon sokat számít, hogy saját magam hogyan ítélem meg az eddigi a munkámat, a pályafutásomat, amiről nyugodtan beszélhetek ilyen formában, hiszen sok mindet sikerült elérnem” – nyilatkozta Köböl Anita, aki büszke arra, hogy amit elért, azt magának köszönheti, pontosabban annak, hogy az, aki. Hozzátette, hogy nagyon jó néven veszi, ha felismerik, és odamennek hozzá beszélgetni, és szeretné, ha ez azután sem változna meg, miután majd ismertebb lesz.