Hajdú Péter jobbkeze nem kellett a TV2-nek, ezért nem mutatja többet a kamera. A magyar televíziózás történetének első élő díszlete ugyan főszerkesztő marad, de lehet, hogy örökre elfelejtik a piaci kofák, és nem kap szebb uborkát már soha.

Az első magyar biodíszlet voltál a televíziózás történetében. Hogy indult a karriered?

2006-ban találkoztam Hajdú Petivel az RTL Klubnál. Éppen kiábrándultam a televíziózásból, ezért nyitottam egy kávézót. Úgy gondoltam nincs perspektíva már benne, de ő felajánlotta, hogy csináljunk együtt egy rádióműsort. A címe az lett, hogy Frizbi, szerkesztettem, az üzeneteket olvastam be és leveleket, illetve az adásmenetet írtam, persze sokszor megszólaltam, kérdeztem is. Ez egy bulvárműsor volt szombatonként a Budapest Rádiónál. Elsőként adtunk címlapot rádióműsorként az írott sajtónak, például nálunk fenyegette meg Gáspár Győző annak idején a Bors egyik munkatársát, nálunk veszett össze Fábry Sándor és Vágó István, illetve Farkasházi Réka is nálunk szakított Németh Kristóffal. Annyira jól ment a rádió, hogy megcsináltuk a televíziós változatát.

Miért ültél be az akkor már Esti Frizbi címen futó műsorba, ha sose szólaltál meg? Mi volt az elképzelés?

Vissza akartuk adni a rádió hangulatát, ami jól működött. Megtartottuk a kerek asztalt, a mikrofonokat és engem is, csak az már nem élő adás volt. A beszélgetések ennek köszönhetően sokkal jobban fel voltak építve, csak közben értelmét vesztette, hogy bent ülök. Persze a vendégek tudták ki vagyok, hiszen továbbra is én szerkesztettem a műsort, sőt a vágásért is én feleltem. Mire kiderült, hogy felesleges a jelenlétem, addigra mindenkit elkezdte foglalkoztatni, miért ült bent egy csávó némán a stúdióban. Az embereket idegesítette, mi pedig jó gegnek gondoltuk.

Ez a geg megváltoztatta a mindennapi életed?

Bochkorék beszéltek erről annak idején a Sláger Rádióban, a zöldséges szebb uborkát adott, de volt, aki megdicsért az utcán, hogy milyen jó voltam a műsorban, holott, csak ültem és nevettem, ha arról volt szó. Nem akartunk celebet csinálni belőlem.

Volt olyan vendége a műsornak, akit zavart, hogy csak bent ülsz?

Csak Stahl Judit volt, aki azt mondta egy felvétel előtt, hogy menjek ki. Nem kérdeztük, miért zavarja, ha ott vagyok, kimentem. Amolyan sztárallűrnek tudtuk be. Sebestyén Balázs adásban kérdezte meg, ki ez a csávó, persze ismert, ezt amolyan viccnek szánta.

Eddig milyen jelzőket aggattak rád?

Celebgyáros, néma fiú, csend lovag. Igazából ez vicces, hiszen a műsor főszerkesztője voltam és vagyok. De úgy beszélnek rólam, mintha bármit is tudnék adásban jól vagy rosszul csinálni. Maximum azt lehet felhánytorgatni, hogy kihúztam-e magam vagy görbe háttal ültem. Sose éreztem létjogosultságot arra, hogy megszólaljak.

Miután kiderült, hogy az Esti Frizbi a TV2-höz igazol, tudomásunkra jutott, hogy Végvári Tibor biodíszlet karrierjének befellegzett.

Igen, ezzel egy lassan négy éve tartó geg szűnik meg. Nem bánom, már nem volt vicces. Lesz más változás is a műsorban, például új díszleteket kapunk, és hetente fog jelentkezni a műsor. Természetesen én maradok a műsor főszerkesztője továbbra is.

Hogyan emlékszel vissza a díszlet mivoltodra?

Kétféle emberrel találkoztam: volt, aki azt mondta, zseniális vagyok és volt, aki szánalmasnak tartott. Ma az számít jónak, aki megosztja az embereket. Engem sose kevertek össze mással, a vendégek pedig szerettek. Kellemes négy év volt.