Müller Péter már elnézést kért azért, hogy nőket évszázadokig elnyomták a férfiak. Most az a dolgunk, hogy megmentsük azokat a férfiakat, akik képtelenek feldolgozni azt, hogy egyenjogúság van - vallja a Szeretem a testem lélekmasszőre.

Első ismerkedős ested után, a megjelentek számából ítélve, arra lehet következni, hogy iszonyatosan sok egyedülálló van ma Magyarországon. Minek köszönhető ez?

Erről szól a 198 oldalas szakdolgozatom. Röviden: elkezdődött az individualizáció. Korábban nagyon nagy elvárás volt, hogy a húszas évei elejéig férjhez menjen a nő. Akinek huszonhat évesen nem volt párja, az vénkisasszony volt. Nagyanyáiknál ez az időpont még korábbra tehető. Bármi áron férjhez kellett mennie egy lánynak. Nem számított, hogy "a két különálló univerzum” fizikai vagy szellemi szinten mennyire passzentos: le kellett nyomni az életet. Az individualizáció, ezáltal pedig az önismeret, a konkrétan megfogalmazott igények pedig nagyon betettek a kapcsolatoknak.

Konkrétan a férfiaknak?

Mindkettőjüknek. A férfiak küzdelméről szól a Mentsük meg a férfiakat! weboldal, amit azért hoztak létre, mert annyira magas a férfiak halálozási aránya, hogy azt már nem lehetett nem észrevenni. Európában Magyarországon a legmagasabb. Hihetetlen. Rohamtempóban halnak a 49-65 éves férfiak, két vezető betegségben: szívinfarktus és prosztataprobléma. Ez utóbbi a férfi energiák megélését mutatja. Nehezen viselik, hogy a hatalmi drámából – az asszonynak hallgass a neve, és alárendelt –  egyenjogúság lett.

Ezt ennyire nehéz feldolgozni?

Nehéz megélni, gondolj csak bele: évszázadokig nyomták a nőknek, hogy hallgassatok, viseljetek, türjetek, csak nők vagytok, a férfi az isten. Nem volt ritka az az elképzelés, hogy a férfinak az a nő, ami az asszonynak a gyerek. A lánygyermek egy ideig az apja gyámsága alatt volt, aztán a férje „gyámsága” alatt. Müller Péter egyik könyvében bocsánatot kért azért, hogy évszázadokig elhitették velünk, nem vagyunk egyenrangúak, csökkent értékűek vagyunk, gyámságra szorulunk. Ettől az egyenjogúságtól megszeppentek a férfiak.

Azt tapasztaltad a VIASAT3-on vetített Szeretem a testem című műsorban, hogy a nők elhiszik, hogy csökkent értékűek? Szerinted egy ilyen műsor alkalmas arra, hogy önbizalmat adjon egy egyedülálló nőnek?

Igen, és ezt várják tőle az emberek: az áttörést, a változást, az önbizalom megjövetelét, a pozitívat, Csakhogy ezért nekik is tenniük kell. Én többet hagytam volna a lelki részből. Persze nem belőlem kellett volna többet mutatni, hanem abból, hogy az önbizalom, belülről jön. Hál istennek ez pár adásban el lett mondva. Akik ott voltak, kaptak egy nagyon komoly házi feladatot, és lehetőségi listát. Mindenkinek elmondtam, drága, az én feladatom annyi, hogy megmutassam azt az elakadási pontot, ahol te letapadtál. Többnyire a nem eléggé szerető anya volt a baj. A többieknél a média volt, ami elhitette velük, ha itt és itt van háj, akkor nem elég jók. Túlzottan sokan bedőltek a média money-pulációnak.

Egy nem eléggé szerető anyát hogyan képzeljünk el?

Gyerekkorukban nem kapták meg otthon, hogy nem kell teljesítened, nem kell ötöst kapnod, ahhoz hogy úgy szeresselek, ahogy vagy. Ha a sor végén futsz akkor is, nekem te úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. Ezen kívül hozzuk magunkkal a generációs stresszeket is, az őseink „csomagját”.A feltétel nélküli szeretet hiányára jött a századvégi és -eleji médiamanipuláció, amire egy nagyon kemény szépségipar is épült. Az ebből való kitörési vágy teszi népszerűvé a műsort. Azok a csajok, akik ott voltak, kaptak egyrészt egy lehetőséget arra, hogy kívülről ráláthassanak az életükre, utána kaptak egy terapeuta listát, mert ebből kijönni nem kétperces dolog. Kaptak egy gyakorlati listát, egy könyvlistát, és elmondtam, bébi ez olyan mint a nyelvtanulás: A ponton vagy, és el akarsz jutni B pontba. Nincs önbizalmad? Szeretnéd, hogy legyen? Ezt és ezt érdemes érte tenned. Ezért dolgozni kell, olyan, mint súlyzót emelgetni.

A média felelős azért, ha valakinek nincs önbizalma?

A spirituális szempontból „ alvó gyermekemberek” megvezethetőek. Mindennek a kulcsa a spirituális felébredés. Mindennek. Ha valaki felébredt, látja kívülről, hogy 'aha, most a te szekeredet tolom, erre akarsz vinni'. Aki nem ébred fel, az gombnyomásra működik.

Az ezoteriára is komoly ipar épült, azt sem ingyen adják.

Nagyon sok olyan lány, asszony volt, aki kispénzű. De úgy az internet által, mint a könyvtárakban nagyon sok értékes könyv és információ megtalálható. És aki keres, az talál is. Egyébként én nem szeretem az ezotéria szót, sem sok mindent, ami ehhez kapcsolódik. Használjuk inkább a „spirituális” kifejezést.

Szerinted min kellene változtatni a műsorban?

Nem ez az a fórum, ahol erről nyilatkozni szeretnék.

Nem vagy teljesen elégedett?

Elégedett vagyok, de én ennél is nagyobb hangsúlyt fektetnék a belsőre. Lecsípnék a külsőből, mert a hódmezővásárhelyi anyuka nem tud olyan drága sminket csináltatni magának, mint amit a műsorban megkap. Igaz, azáltal viszont kap valami újat, és megláthatja azt is, hogy átlagosnak hitt nőkből is lehet pompás nő.